Uncategorized

Xωρίς κανένα απολύτως νόημα η παρουσία του Γιάννη Μπαλάφα στο Ναύπλιο

Πολύ συχνά, σχεδόν πάντα, οι επισκέψεις των εκάστοτε κυβερνώντων από τις μεγάλες αίθουσες αποφάσεων των Αθηνών στις μικρές επαρχίες, δεν συνιστά κάποιο γεγονός αξιοθαύμαστο, ούτε προσδοκά κανείς κάποια καινούρια είδηση από τα χείλη τους.

Οι κυβερνώντες αρματωμένοι τα non-papers των κομμάτων τους έρχονται στας όμορφας εξοχάς για να αναμασήσουν τα τηλεοπτικά τους ρητά και αποφθέγματα και φυσικά να καθοδηγήσουν τα υποδεέστερα σε πολιτική πρωτοβουλία μέλη του κόμματός τους. Να τους συμβουλέψουν τί να λένε στον κόσμο, πως να αντιμετωπίζουν την κοινωνική κατακραυγή και φυσικά να τους υποδείξουν πως να σκέφτονται.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα στο Ναύπλιο. Ο Υπουργός, εν όψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα γίνει τον Οκτώβριο, επισκέφτηκε το Ναύπλιο, για να μιλήσει με τα μέλη των τοπικών οργανώσεων και να κάνει δηλώσεις στον τοπικό Τύπο.

Τί είπε; Απολύτως τίποτα. Μια έκθεση ιδεών χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση, με όλα τα θέματα ανοιχτά και συζητήσιμα αλλά πάντοτε με τις καλύτερες των προθέσεων. Πόνος για τα λαικά στρώματα που υποφέρουν, κινδυνολογία για την καταστροφή που ερχόταν και η σωτήριος κυβέρνηση επώδυνα αλλά αποφασιστικά απέτρεψε και άλλες παρόμοιες ασυναρτησίες που κυριεύουν την πολιτική σκηνή της χώρας εδώ και πολλά χρόνια. Παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Έτσι είπε ο Υπουργός και έδωσε το σύνθημα.

Στο θέμα του Καλλικράτη, τόσο στη θεσμική, όσο και στη χωροταξική του αλλαγή, ο Υπουργός αναλώθηκε σε ένα «ναι μεν αλλά» για όλα τα ζητήματα. Ακόμα και για την εκλογή Δημάρχων σε διαφορετικό ψηφοδέλτιο (θέμα που κυριαρχεί), ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, δεν ήταν σίγουρος. Ήθελε να μην αλλάξει το καθεστώς αλλά είπε πως δε μπορεί να εγγυηθεί κάτι και πως μιλάει με κάθε επιφύλαξη.

Στο ζήτημα του ΙΚΑ Κρανιδίου, παρουσία του κ. Σφύρη, Δημάρχου Ερμιονίδας, ο κύριος Υπουργός δεν ήταν και πάλι σίγουρος γιατί βεβαίως δεν ήταν αυτός ο αρμόδιος, ο υπεύθυνος Υπουργός. Απλά άκουσε τον κ. Σφύρη, δείχνοντας το ανάλογο επικοινωνιακό ενδιαφέρον μπροστά στις κάμερες.

Οπότε τέλος καλό, όλα καλά. Το κυβερνών κόμμα οδεύει προς Συνέδριο, ο κύριος Μπαλάφας εξετέλεσε την αποστολή του διαβάζοντας και μαθαίνοντας απέξω τις σημειώσεις που κατέβασε εξ’ Αθηνών και τα μέλη του κόμματος σε τοπικό επίπεδο θα συνεχίζουν χαρούμενα να απουσιάζουν απ’όλα τα κινήματα και τις δράσεις της περιοχής, από κάθε συλλογική δράση και πολιτική παρέμβαση, κλεισμένοι στα κυβερνητικά κλουβάκια τους, μακριά πια από αντιπολιτευτικές κορώνες, παπαγαλίζοντας τα σοφά λόγια του κυρίου Γιάννη.

Η επίσκεψη είχε αξία μόνο ως φωτογραφικό υλικό σε μερικά χρόνια από τώρα, όταν οι Ναυπλιώτες θα αναρτούν σε κάποιο κυβερνομέσο του μέλλοντος φωτογραφίες με την επίσκεψη του Υπουργού, σχολιάζοντας περήφανα από κάτω «ο Υπουργός της Κυβερνήσεως στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, 19-9-16».

Κατά τα άλλα, η επίσκεψη ως γεγονός, ως είδηση είναι ολοκληρωτικά ανύπαρκτη.

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top