Uncategorized

Kαλωσορίσατε στο Παλαμπούρτζι – Το νέο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό site της Αργολίδας

Το «Παλαμπούρτζι…γράμματα από τη φυλακή» είναι ένα νέο ενημερωτικό site που αφορά κυρίως τα δρώμενα της Αργολίδας και νέα της Ελλάδας και του Κόσμου που έχουν αντίκτυπο στην περιοχή μας.

Υπεύθυνος και διαχειριστής του είναι ο γράφων, ονόματι Mario Vagman, κατά κόσμον Βαγγέλης Αντωνίου Μπουγιώτης.

Το Παλαμπούρτζι είναι μια συνέχεια του blog palabourtzi.blogspot.gr και της στήλης Παλαμπούρτζι μέσα στην ενημερωτική ιστοσελίδα argolika.gr. Ήταν ένα χρονογράφημα της Αργολίδας και κυρίως του Ναυπλίου και το όνομά του το πήρε από τη λεκτική ένωση του Παλαμηδιού και του Μπουρτζίου. Η ιδέα αυτή όμως μεγάλωσε και αποφάσισε πέρα από χιουμοριστικά χρονογραφήματα ή δραματικά χρονογραφήματα μερικές φορές (που θα συνεχίσουν να υπάρχουν), να ασχοληθεί αυτόνομα και ανεξάρτητα με την ενημέρωση.

Η ιστοσελίδα βρίσκεται στον αέρα εδώ και 2 εβδομάδες αλλά ακόμα διαμορφώνεται. Στόχος της είναι η απλή και γρήγορη πλοήγηση του αναγνώστη στα νέα της ημέρας είτε μέσω υπολογιστή είτε μέσω mobile συσκευής. Ειδικά για το δεύτερο κομμάτι έχει γίνει επίπονη εργασία σε κάθε λεπτομέρεια.

Στην αρχική σελίδα θα βρείτε πάνω το βασικό μενού κατηγοριών και από τη μια πλευρά τα 4 σημαντικότερα νέα ή άρθρα της ιστοσελίδας καθώς και μια ροή 20 περίπου ειδήσεων-άρθρων.

Από την άλλη πλευρά βρίσκονται τα δημοφιλή νέα της εβδομάδας και οι μικρές αγγελίες.

Στο εσωτερικό της ιστοσελίδας, μέσα σε κάθε ανάρτηση υπάρχουν 3 προτεινόμενες σχετικές αναρτήσεις και το πιο σημαντικό, υπάρχει συνεχόμενη ροή αναρτήσεων με βάση τη χρονολογική σειρά τους.

Στην πλευρική στήλη των αναρτήσεων, υπάρχουν οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις και με τον καιρό θα τοποθετούνται όλες οι ξεχωριστές στήλες της ιστοσελίδας. Τώρα έχει τοποθετηθεί για παράδειγμα η στήλη “Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης” με ψυχαναλυτικά άρθρα. Σύντομα θα δημιουργηθεί στήλη με τίτλο “Παράνομο Πορνογραφικό Υλικό” και πάει λέγοντας.

Οι κατηγορίες και οι στήλες της ιστοσελίδας έχουν πάρει την ονομασία τους από τη ζωή των ανθρώπων στη φυλακή εξού και ο υπότιτλος “γράμματα από τη φυλακή”. Το αν ζούμε σε μια φυλακή ή όχι, δεν είναι συζήτηση επί της παρούσης και δε μπορεί να αναπτυχθεί σε μια μόνο ανάρτηση. Η άποψη βέβαια της ιστοσελίδας είναι πως φυσικά και ζούμε σε μια φυλακή. Η πόλη μας, ο νομός μας, η χώρα και ο κόσμος μας, εξωτερικός και εσωτερικός, θυμίζουν και αρκετές φορές ταυτίζονται με τη ζωή στη φυλακή. Οπότε και οι ειδήσεις, οι σκέψεις και τα γεγονότα που μας κατακλύζουν, θυμίζουν ή ταυτίζονται με ειδήσεις, σκέψεις και γεγονότα μιας φυλακής. Aυτό δε σημαίνει πως αναγκαστικά τα πράγματα είναι μόνο δυσάρεστα. Το αντίθετο μάλλον. Η παραδοχή του εγκλεισμού λειτουργεί τις περισσότερες φορές απελευθερωτικά. Όλα αυτά όμως θα τα δείξει έτσι κι αλλιώς ο χρόνος και ο τρόπος…

Η παρουσία της ιστοσελίδας στα social media θα είναι διακριτική. Για όποιον θέλει να παρακολουθεί όλες τις αναρτήσεις υπάρχει η σελίδα στο facebook Palabourtzi. Ήσυχη και χωρίς εκνευριστικές ειδοποιήσεις, θα εμφανίζεται μόνο στο κεντρικό τοίχο σας. Από κει και πέρα υπάρχουν δυο ομάδες στο facebook, palabourtzi.gr η μία και Το Παλαμπούρτζι η δεύτερη (η παλιά ομάδα).  Στην πρώτη ομάδα θα ανεβαίνουν 2-3 σημαντικά νέα-ειδήσεις-άρθρα της ημέρας, αν υπάρχουν, και στη δεύτερη, την παλιά, το πολύ ένα.  Για τους φίλους που τιτιβίζουν υπάρχει και λογαριασμός στο twitter, palabourtzi.  Aυτά και τέλος με τα social media.

Το “Παλαμπούρτζι…γράμματα από τη φυλακή” είναι μια ανεξάρτητη, ενημερωτική και ψυχαγωγική ιστοσελίδα, εναλλακτικής παρουσίασης γεγονότων, ειδήσεων, άρθρων, δρωμένων και ρεπορτάζ. Ανοίγει επίσημα τις διαδικτυακές πύλες του, κάνει εγκαίνια δηλαδή, τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2016. Δύναμή του θα είναι η δημιουργικότητα των γραφιάδων του,  η επικοινωνία με τους αναγνώστες του και η παντελής έλλειψη επικοινωνίας του με το πολιτικό προσωπικό παντός χρώματος και ιδιότητας και τους παρατρεχάμενούς αυτού του προσωπικού, πολίτες, γραμματείς και δημοσιογράφους.

Τα λέμε μέσα από τις οθόνες και τα διαφορετικά κελιά μας. Ενίοτε κι από κοντά.

Μario Vagman

Στον πατέρα μου, Αντώνη. 

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top