ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Νιάουτος – φευγάουτος» – Ένα βιβλίο για το πώς να περπατάτε ξυπόλητοι (Της Έλενας Πειρούνη)

ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ

H Έλενα Πειρούνη, μένει στο Άργος και είναι μαθήτρια δημοτικού. Μας έγραψε μια ιστορία για το πως μπορούμε να περπατάμε ξυπόλητοι. Διαβάστε τη. Έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό.

Σήμερα -29 Οκτώβρη του 2016- έκανε κρύο. Και δεν μπορούσα να πάω στην Γιαγιά μου την Ματίνα που αγαπώ πολύ. Γι` αυτό αποφάσισα να σας γράψω ένα βιβλίο. Πολύ χρήσιμο γιατί έχω μεγάλη εμπειρία σ` αυτό. Πώς να περπατάτε ξυπόλητοι.

Πάμε λοιπόν.. Να σας δείξω την τέχνη των περπατητών ξυπολητών ανθρώπων -όπως τους λέω εγώ-.

Για να περπατάτε ξυπόλητοι πρέπει -καταρχήν- να βγάλετε τα παπούτσια σας. Περπατήστε ανάλαφρα -χωρίς τα παπούτσια σας- σαν να είσαστε πάνω σε ένα πάρα πολύ βολικό μαξιλαράκι. Σκεφθείτε ένα συννεφάκι ας πούμε…

Πρέπει να μην είσαστε τυφλωμένοι από τον υπολογιστή ή να έχετε κάποιο πρόβλημα με τα ματάκια σας, επειδή πρέπει να προσέχετε που πατάτε ξυπόλητοι…

Εγώ και ο ξαδερφός μου ο Οδυσσέας περπατάμε ξυπόλητοι μέσα στο σπίτι της γιαγιάς, αλλά μερικές φορές πρέπει να ξαναβάλουμε τα παπούτσια μας. Για παράδειγμα όταν υπάρχουν λάσπες.

Αυτές ήταν οι οδηγίες μου για το πώς να περπατάτε ξυπόλητοι -σαν να περπατάτε πάνω σε ένα μαξιλαράκι-.

Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου μου λένε ότι δεν πρέπει να είμαι ξυπόλητη, γιατί θα κιτρινίσουνε τα πόδια μου. Αλλά δεν με καταλαβαίνουν. Εμένα με αρέσει πολύ, γιατί όταν είναι τα πόδια μου ιδρωμένα, το πάτωμα τα δροσίζει, παρόλο που τα βρωμίζει, έτσι και αλλιώς υπάρχουν νιπτήρες και σαπούνια και ποολλλάα άλλα για να τα πλύνεις και να τα καθαρίσεις μετά, -τι τεμπέληδες είμαστε;; αφού λερωθούμε θα πλυθούμε στους νιπτήρες- μα αυτοί οι γονείς δεν ξέρω τι κουβαλάνε στα μυαλά τους, μερικές φορές, και μου το χαλάνε το να περπατώ ξυπόλητη.

Γιατί βρέ -καλέ λέει ο μπαμπάς μου να λέω- γιατί καλέ παιδιά να μας χαλάνε οι γονείς τα παιχνίδια μας;

ΓΙΑΤΙ;;; Γιατί μήπως νομίζουνε ότι μέσα από τα πόδια αν περπατάμε ξυπόλητοι θα φυτρώσουνε παρλαμπούτια ή και εξωγήινοι- ή εσωγήινοι; αμάν ……

Μια εξοργισμένη επτάχρονη -συγνώμη οκτάχρονη- κόρη …

Βρείτε το επόμενο -β`- τεύχος, το πώς να κουτρουβαλάτε τους καναπέδες του σπιτιού σας -της Έλενας Πειρούνη- στο ίδιο μέρος σύντομα.

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top