Uncategorized

Πόσες φορές σας έχει τύχει να παρακολουθείτε μια συζήτηση και να μην ακούτε τίποτα; (του Α.Γ.)

Πόσες φορές σας έχει τύχει να βρίσκεστε σε μια παρέα, να παρακολουθείτε μια συζήτηση και απλά σε κάποια φάση να συνειδητοποιήσετε ότι αυτά που ακούτε είναι παρλαπίπες και μπαινάκης βγαινάκης;

Ε, γι’αυτό το πράγμα θα μιλήσουμε. Το πόσο αδιάφορη πλέον είναι και μπορεί να γίνει η καθημερινότητα.

Καλησπέρα σας, καλημέρα σας. Ονομάζομαι Α.Γ.

Κάποιοι με φωνάζουν με διαφορετικά ονόματα. Ας κρατήσουμε το πιο απλό. Ας πούμε… ο κύριος Α. Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να μιλήσουμε. Θα μιλήσουμε για τα πάντα. Οικονομικά, Πολιτικά, Θρησκευτικά, Εκούσια, Ακούσια, Ανούσια. Ότι θέλετε… Το θέμα όμως είναι, να το θέλετε… Γιατί πολλές φορές έχω κάτσει να τα πω, λιγότερες να τα ακούσουν. Και εσείς νομίζω, έχετε κάνει το ίδιο κάποιες φορές. Αλλά εντάξει μωρέ αδερφέ, δεν έγινε και κάτι. Στη τελική, ποιος ζει σήμερα και ποιος πεθαίνει αύριο θα μου πειτε. Κι’όμως φίλοι μου, σήμερα εικοσιοκτώ ενδεκάτου του σωτήριου έτους δυο χιλιάδες δεκαέξι, γεννήθηκαν 15,785 παιδιά (και ακόμα μετράει) και πέθαναν 9,752 άτομα (και αυτό μετράει ακόμα). Πράγμα που σημαίνει ότι το να νομίζεις πως όλα πάνε καλά στο κόσμο και ότι όλα είναι ανθηρά και ωραία, είναι λάθος…

Αλλά φίλε μου εσένα δε σε νοιάζει, τον άλλον δεν τον νοιάζει, κανένας δεν νοιάζεται. Όταν βλέπεις τον άλλον στον δρόμο να ψωμολυσσάει και να σε παρακαλάει να του δώσεις ένα γαμημένο ευρό να πάρει να φάει, εσύ τότε γυρνάς περήφανα τη βοιδοκεφαλή σου. Παίρνεις υφάκι κομμε ιλ φαου, βλέμμα απάθειας, του ρίχνεις μια χριστοπαναγία και φεύγεις για να συνεχίσεις μόνος στη μιζέρια σου. Πολλοί θα πουν όμως ότι αυτόν τον άνθρωπο τον τιμωρεί ο θεός. Ποιος θεός; Αν υπήρχε θεός, τότε έχει αργήσει πολύ να κάνει την κίνηση του. Την οποιαδήποτε κίνηση. Ή στη τελική φέρε ένα Μωυσή ρε παιδί μου. Άντε και με Βούδα συμβιβαζόμαστε. Κάποιον να κάνει κάτι, μαγικό δεν ξέρω, να ανοίξει τα ριμάδια τα κεφάλια μας και να μας πει, όπα μαλάκες ξεκολλάτε, με ρέγουλο οι μαλακίες.

Κάποιος κάπου κάποτε, μπορεί να μην ήταν και κανένας, έφτιαξε αυτόν εδώ τον πλανήτη για να μπορέσεις εσύ και ο κάθε εσύ να ζήσεις. Εσύ φίλε και φίλη μου που κάθεσαι και καπνίζεις αμέριμνα και όμορφα το τσιγάρο σου, το χόρτο σου, το πούρο σου, τον ατμοποιητή σας ή τη πίπα σας (πονηρά μυαλά) και διαβάζεις θέλοντας και μη αυτό εδώ μπροστά σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προστατέψεις αυτό το πράγμα γύρω σου. Αυτό που το ξέρεις πολύ καλά και το έχεις ακούσει με πολλά ονόματα. Φύση; Περιβάλλον; Θεά Γαία; Γι’αυτό λοιπόν προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις ότι αυτά τα πράγματα που κάνεις, έχουν μόνο ως αποτέλεσμα να γαμάς στη κυριολεξία αυτά που υπάρχουν δίπλα σου. Α και κάτι τελευταίο. Ακούω πολλούς, πολιτικούς και μη, πως χρωστάμε λεφτά. Η Αμερική χρωστάει 19,643,000,000,000 , η Αγγλία 9,591,672,000,000 , η Γαλλία 5,750,152,000,000 , η Γερμανία 5,546,869,000,000 κ.ο.κ.

Συνολικό χρέος του πλανήτη κυμαίνεται στα 230 τρισεκατομμύρια. Ωραία. Και εγώ μαζί σας. Αλλά σας παρακαλώ πολύ, θέλω κάποιος, έστω και ένας, να μου πει σε ποιον πλανήτη ή που ακριβώς χρωστάμε τόσα πολλά λεφτά. Γιατί εγώ με το φτωχό και λιτό μυαλό μου, θεωρώ πως τα «λεφτά» είναι ένα κομμάτι χαρτί. Όπως είναι το τετράδιο, τα χαρτάκια για το τσιγάρο, οι κόλλες Α4 και κάθε άλλο υλικό το οποίο προέρχεται από το δέντρο. Ένα κομμάτι Χ Α Ρ Τ Ι. Το μόνο που είναι διαφορετικό είναι ο αριθμός που έχει επάνω. Δηλαδή θέλουν κάποιοι να μου πουν πως το να κόψεις ένα δέντρο (που ούτε αυτό πρέπει να γίνεται αλλά θα το αναλύσουμε άλλη φορά) και να φτιάξεις μετά από αυτό κομμάτια χαρτί με τους αριθμούς πάνω, είναι τόσο δύσκολο που προτιμάς να αφήσεις ανθρώπους να πεθάνουν. Πράγμα που σημαίνει αυτόματα, φίλοι μου, το χρήμα έχει μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή.

Εύγε μας. Ειλικρινά μπράβο μας. Αυτοί είμαστε. Και αυτά μας αξίζουν.

Εις το επανιδείν. Φιλάκια.

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top