Uncategorized

Σε έναν αποδεικτικό αγρό στα Ίρια, 90 ποικιλίες μαρουλιού νέας γενιάς

Μεταξύ των καινοτοµιών που εντυπωσίασαν τους ανταποκριτές του περιοδικού Fresher στα Ίρια ήταν το brand name Salanova, που αποτελεί µία σηµαντική εξέλιξη για όλους τους τύπους σαλάτας.

Οι Salanova έχουν περισσότερα φύλλα ανά τεµάχιο και γίνονται έτοιµη σαλάτα απλά µε το κόψιµο του κεντρικού στελέχους (one cut ready).

Η επόµενη ενδιαφέρουσα καινοτοµία είναι η ανάπτυξη της κατηγορίας Open Heart Cos. Τα µαρούλια αυτής της κατηγορίας δεν σχηµατίζουν καρδιά και παραµένουν ανοιχτά στα ώριµα στάδια. Αυτό βοηθά στη µηχανική συγκοµιδή µε την οποία ο παραγωγός έχει έτοιµα κοµµένα φύλλα σε µέγεθος ανάλογα µε το ύψος κοπής. Επίσης, σε αυτή την κατηγορία τα µαρούλια περιλαµβάνουν πιο πολλά φύλλα στον ίδιο όγκο, ενώ αναπτύσσονται µε συµπαγές χωρίς κενό νεύρο που καθυστερεί την οξείδωσή τους.

Το επόµενο βήµα της εταιρείας είναι η ανάπτυξη του χαρακτηριστικού Knox που προσδίδει καλύτερη συµπεριφορά και καθυστέρηση στην οξείδωση. Το χαρακτηριστικό, που προέκυψε από τις δοκιµές γενετιστών, κρατά τα φύλλα φρέσκα µετά την κοπή για 2-3 µέρες περισσότερο.

26-salates

Οι καρδιές µαρουλιού (little gem), µία νέα φιλοσοφία στο χώρο της σαλάτας µε σηµαντική ανάπτυξη στην Ευρώπη, είναι η τελευταία εξέλιξη του Rijk Zwaan. Πρόκειται για µία εντελώς διαφορετική πρόταση στην οποία η µικρού µεγέθους σαλάτα κόβετε σε 4 κοµµάτια, πάνω στα οποία µπαίνουν υλικά όπως το προσούτο ή η αντζούγια, και σερβίρεται σαν ορεκτικό. Οι καρδιές µαρουλιού δεν είναι µόνο πρόταση προϊόντος αλλά και πρόταση τρόπου κατανάλωσης.

Γενικότερα, στόχος της Rijk Zwaan Hellas είναι να ικανοποιήσει όλους κρίκους της αλυσίδας (παραγωγό, µεταπωλητή, καταναλωτή) µε τις προτάσεις της. Έτσι προκύπτουν προϊόντα που βοηθούν τους παραγωγούς και τους µεταπωλητές και που ικανοποιούν τους καταναλωτές ανταποκρινόµενα στα κριτήρια τους, τα οποία συνοψίζονται στη γλυκιά γεύση, την πολυχρωµία και την τραγανή υφή.

Μαρίνα Σκοπελίτου για την ιστοσελίδα agronews.gr

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top