Uncategorized

Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Φυσσούν – Η ζωή και το έργο ενός μεγάλου πρωταγωνιστή

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν σε ηλικία 83 ετών.
Ο σπουδαίος θεατράνθρωπος νοσηλευόταν από τις 20 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Σωτηρία. Είχε υποστεί λοίμωξη του αναπνευστικού και σήμερα το πρωί υπέκυψε.

Γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1933 στη Ρωσία, αν και άλλες πηγές αναφέρουν στο Αγρίνιο. Ήταν γιος πρόσφυγα από τη Ρωσία που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μετά τη Ρωσική Επανάσταση. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης το 1954. Μέχρι το 1956 συνεργάσθηκε με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Υπήρξε πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο 1961-1965 και στη συνέχεια στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τη διετία 1976-1978. Ερμήνευσε όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου -δράμα, κωμωδία, τραγωδία, αλλά και επιθεώρηση.

Είχε συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (1965), Μόσχας και τότε Λένιγκραντ (1966), Αθηνών, Φιλίππων αλλά και στα Επιδαύρια. Υπήρξε θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας.

Τιμήθηκε με πολλά βραβεία όπως Α΄ ανδρικού ρόλου στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 1963 και 1964 καθώς και με Α΄ Βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης το 1975.

Ζούσε στην Αθήνα και ήταν παντρεμένος με την κόρη του Κώστα Χατζηχρήστου, Νικολέτα (Τέτα), η οποία έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2015.

Μαζί απέκτησαν μία κόρη, την Άνια.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος:

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Πέτρου Φυσσούν, ενός εξαιρετικού ηθοποιού που υποδύθηκε μια ευρεία γκάμα ρόλων και διακρίθηκε σε όλα τα είδη του θέατρου αλλά και στον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε τρεις ιστορικές του παραγωγές (1977-1978).

Φιλμογραφία

Οι Παράνομοι (1958)
Μια λατέρνα, μια ζωή (1958)
Οι Υπερήφανοι (1962)
Ο αδελφός Άννα (1963)
Όσα κρύβει η νύχτα (1963)
Προδοσία (1964)
Διωγμός (1964)
Η μοίρα του αθώου (1965)
Διχασμός (1965)
Ο ζεστός μήνας Αύγουστος (1966)
Οι ένοχοι (1967)
Αυτή η γη είναι δική μας (1967)
Ο Αλύγιστος (1968)
Μπροστά στην αγχόνη (1968)
Η οργή του αδικημένου (1968)
Οι γενναίοι του Βορρά (1970)
Μαντώ Μαυρογένους (1971)
Αέρα, αέρα, αέρα (1972)
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980)
Rosmarinus Officinalis (2008)
The Flight of the Swan (2011)

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top