ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πρέπει να απαιτήσουμε άμεσα να κλείσει το στρατόπεδο στο Ναύπλιο

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Μηχανικού στο Ναύπλιο

Είχε γίνει και στο παρελθόν πολύς λόγος αλλά τώρα το κλείσιμο του ΚΕΜΧ μοιάζει πιο σίγουρο ελέω λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής. Το κλείσιμο πήρε βέβαια παράταση μέχρι τον Ιανουάριο αλλά αργά ή γρήγορα γνωρίζουν όλοι πως το λουκέτο θα έρθει ή τουλάχιστον το ΚΕΜΧ δεν θα εξυπηρετεί πια αυτόν τον αριθμό στρατιωτών και μονίμων αξιωματικών και υπαξιωματικών που εξυπηρετεί μέχρι σήμερα.

Η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για το Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή είναι το ΚΕΜΧ να κλείσει τελείως. Μάλιστα θα έπρεπε εμείς οι πολίτες και η δημοτική εξουσία να το απαιτούν άμεσα.

Εκτός από μερικά γυράδικα και καφέ που τρέφονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε κάθε νέα κατάταξη νεοσυλλέκτων δηλαδή ανά 4 μήνες που διαρκεί το πολύ 20-30 μέρες και σε μερικά νοίκια που δίνονται στην πόλη από μόνιμους, το στρατόπεδο δεν προσφέρει τίποτα, ούτε στο Ναύπλιο, ούτε στην Αργολίδα. Εκτός αν θεωρούμε προσφορά τις 2 παρελάσεις και τις φωτογραφίες των επισήμων σε κάθε ορκωμοσία νεοσυλλέκτων. Ή ακόμα χειρότερα, θεωρούμε προσφορά το βιζματικό βόλεμα μερικών ντόπιων στρατιωτών κοντά στον τόπο τους.

Αντιθέτως οι ελλείψεις του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής είναι πολλές και σημαντικές και ένας τεράστιος χώρος σαν αυτός του στρατοπέδου μπορεί άνετα να τις καλύψει.

Παραθέτω μερικές ανάγκες και ελλείψεις παραδειγματικά

 • Αξιοπρεπής θεατρική σκηνή για να δέχεται μεγάλες παραστάσεις και παραγωγές
 • Πνευματικό Κέντρο
 • Συνεδριακά Κέντρα που προσφέρουν τουρισμό και άφιξη επισκεπτών τις νεκρές τουριστικά μέρες του χρόνου
 • Κέντρο Νεότητας
 • Φοιτητικές Εστίες
 • Πανεπιστημιακές αίθουσες
 • Χώρους περίθαλψης αδέσποτων ζώων
 • Υπαίθριους συναυλιακούς χώρους
 • Δημοτικούς εκθεσιακούς χώρους
 • Ξενοδοχείο 5 αστέρων
 • Κατασκηνώσεις
 • Δημοτικές ή κοινωνικές ιατρικές μονάδες ειδικά μετά την υποβάθμιση των 2 νοσοκομείων του νομού
 • Γήπεδα-προπονητήρια
 • Θεματικά Πάρκα
 • Μουσείο σύγχρονης ιστορίας του νεοελληνικού κράτους

Η λίστα μπορεί να γίνει ατελείωτη ανάλογα τα γούστα. Για να μην πολυλογούμε όμως, ο χώρος του ΚΕΜΧ μπορεί να γίνει πνεύμονας ζωής, δράσης, πολιτισμού και τουρισμού για όλη την ευρύτερη περιοχή.

Με τί χρήματα άραγε θα γίνουν όλα αυτά; Με τις ήδη υπάρχουσες υποδομές που έχει το ΚΕΜΧ, και είναι πολλές, με ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης, με τη μικρή βοήθεια του κράτους, με τη βοήθεια της περιφέρειας, με τη σύμπραξη με ιδιωτικούς φορείς και με όποιον άλλο τρόπο βρούμε. Θέληση πρέπει να έχουμε και σχέδιο.

Έχουμε κάποιο σχέδιο γι’ αυτό, προετοιμαζόμαστε καθόλου ή απλά θα αρχίσουμε τις προσευχές, θα κλαίμε, θα διαμαρτυρόμαστε έξω από την πύλη του στρατοπέδου και θα κατηγορούμε την κακιά εξουσία που μας διώχνει το στρατοπεδάκι μας;

Το ακόμα χειρότερο είναι να τα αφήσουμε όλα στην τύχη, χωρίς δικό μας σχέδιο να προτείνουμε, περιμένοντας ένα Κράτος να μας προσφέρει λύση ή να κάνει όλο το χώρο ό,τι γουστάρει.

Γιατί αργά ή γρήγορα αυτό θα γίνει.

Μario Vagman

1 ΣΧΟΛΙΟ

1 Comment

 1. Κατερίνα

  19/10/2017 at 10:55 πμ

  Απο το Ναύπλιο λείπει πάρκο για ζώα, είτε για περίθαλψη αδέσποτων,είτε για να παίζουν ελευθερα κ εκεινα. Κ ο χώρος του στρατοπέδου ειναι τόσο μεγάλος που φτάνει για αυτό σε ένα μέρος του.Επιτέλους ο κύριος δήμαρχος,ας δεί λίγο γύρω του.Πολίτης της ίδιας πολης ειναι .Δεν έχει κάποιες ανάγκες απο αυτή; Οπως ,δεν βλέπει γύρω του το σκουπιδαριό στο λιμάνι, ή πάνω στο ελικοδρόμιο; Απλά πράγματα.

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top