ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

Το Αντιφασιστικό Μέτωπο Αργολίδας κάνει αντιπολίτευση στον Καμπόσο

Μετά την ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και το Αντιφασιστικό Μέτωπο Αργολίδας διαφωνεί με το νυχτερινό αγώνα δρόμου στο Άργος και πιο συγκεκριμένα με τα ανοιχτά καταστήματα και την εξαθλίωση των εργαζομένων για τις υπερωρίες που θα αναγκαστούν να κάνουν

Η ανακοίνωση όμως δεν σταματάει εκεί, αλλά κάνει κανονικότατη κριτική στις επιλογές της δημοτικής αρχής του Άργους.

Η ανακοίνωση

Τα τελευταία χρόνια έχουν εισβάλει ορμητικά στη ζωή μας νέα φαινόμενα. Ένα απ αυτά είναι οι “λευκές νύχτες” Πολλοί “προοδευτικοί” και “πρωτοπόροι” δήμαρχοι και Εμπορικοί Σύλλογοι έχουν υιοθετήσει και αγκαλιάσει τις “Λευκές Νύχτες” με περίσσιο ζήλο. Το Σάββατο 21 Οκτώβρη διοργανώνεται Wight Night Run ,όπως όνόμασαν τη νύχτα που οι εργαζόμενοι θα δουλέψουν πολύ πέρα του ωραρίου τους, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους. Δήθεν για την τόνωση της αγοραστικής κίνησης και της ανάπτυξης. Μόνο που οι “γιορτές” αυτές δεν αφορούν όλους.

Εκείνη τη νύχτα εκατοντάδες εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να δουλέψουν αυθαίρετα με παράταση του ωραρίου τους, δίχως βέβαια να μοιραστούν τα κέρδη. Άνθρωποι που εργάζονται ήδη με κουτσουρεμένους μισθούς, χωρίς ασφάλιση, με απλήρωτες υπερωρίες, πολλές φορές απλήρωτοι και για μήνες, με ελαστικό ωράριο ή και χωρίς ωράριο, θα δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα, στο όνομα μιας νεφελώδους ανάπτυξης και της αύξησης της επισκεψιμότητας της πόλης. Ακόμα και οι επαγγελματίες χωρίς υπαλλήλους συμμετέχοντας σε τέτοιου είδους “γιορτές” συμβάλλουν στη νομιμοποίηση της καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ο “προοδευτικός” δήμαρχος και οι Εμπορικός Σύλλογος είναι ότι η πόλη ρημάζει λόγω των απανωτών μνημονίων που αφορούν όλη την Ελλάδα, και της αφαίμαξης που έχουμε υποστεί όλοι στα εισοδήματα μας , αλλά λόγω και του τοπικού μνημονίου που εισέβαλε ορμητικά στην πόλη μετά τη διαβόητη Ανάπλαση.

Η δημοτική παράταξη που διοικεί την πόλη προσπαθεί να ξεγελάσει εμπόρους και κατοίκους με πυροτεχνήματα και “λευκές νύχτες” για να ξεχάσουν τη μαύρη καθημερινότητα των άδειων καταστημάτων, των έρημων δρόμων, της έλλειψης χώρων στάθμευσης, της κόλασης του κυκλοφοριακού προβλήματος και της άγριας χαράτσωσης τους με υπέρογκα δημοτικά τέλη.

Οι “λευκές νύχτες” εντάσσονται σ ένα συνολικότερο σχέδιο αποδόμησης των εργασιακών δικαιωμάτων, εγκαθίδρυσης του εργασιακού μεσαίωνα με μισθούς πείνας, εντατικοποίση της εργασίας, ελαστικοποίηση του ωραρίου, απολύσεις και ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις.

Οι σημερινοί πελάτες και δρομείς, αυτοί που θα γιορτάσουν και θα επωφεληθούν των προσφορών Σάββατο βράδυ ,είναι και οι ίδιοι εργαζόμενοι. Και θα υποστούν και οι ίδιοι και τα παιδιά τους τις επιπτώσεις από τέτοιες “λευκές νύχτες”.

Να μη συμμετέχουμε στην επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα.
Να μη συμβάλλουμε στην εξαθλίωση της ζωής μας.

Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top