ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ

20 μαθητές του 3ου ΓΕΛ Άργους συμμετείχαν σε διεθνή εκπαιδευτική δράση φυσικής

Το 3ο ΓΕ.Λ Άργους συμμετείχε στην διεθνή δράση «WORLD WIDE DATA DAY » που διοργανώνει κάθε χρόνο το Δίκτυο εκλαΐκευσης Σωματιδιακής Φυσικής “quarknet”, σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο του CERN στη Γενεύη

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 32 σχολεία από την παγκόσμια σχολική κοινότητα, συμμετείχαν στην δράση αυτή, μεταξύ των οποίων και 20 μαθητές από το 3ο ΓΕ.Λ. Οι μαθητές υπό τη επίβλεψη και καθοδήγηση των φυσικών του σχολείου κ. Καλαϊτζή Ε. και Γεωργίου Αν. επεξεργάστηκαν δεδομένα που δόθηκαν από το CERN, στους υπολογιστές, μέσω του εργαλείου ανάλυσης δεδομένων “HYPATIA”, στην δημιουργία και επίβλεψη του οποίου συμμετέχει και το Ε.Κ.Π.Α.

Τα αποτελέσματα από όλα τα σχολεία, στάλθηκαν στους επιβλέποντες επιστήμονες-ερευνητές και σε τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε σχολιάστηκαν από μαθητές και επιβλέποντες.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις με μαθητές από άλλα σχολεία, αλλά και να πάρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις και απορίες τους από ειδικούς ερευνητές της δομής της ύλης.

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top