Ο ΚΑΙΡΟΥΛΗΣ

O καιρούλης της Τετάρτης είναι δολοφονικός

O καιρούλης ψιλοβελτιώνεται σήμερα, Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου στην Αργολίδα, αλλά ο ψόφος θα παραμείνει

Θερμοκρασιούλα από 18 ως 8 βαθμούληδες και ασυννέφιαστο ουρανό θα έχει το μεσαίο 24ωρο του πενθημέρου και ανεμούληδες σχεδόν ανύπαρκτους. Ο ήλιος αποχωρεί στις 5 και 10 αλλά η εμπορική στενότητα των μαγαζιών θα παραμείνει.

Τοιουτοτρόπως μέσα στην οδυνηρή απελπισία της έχει αρχίσει και στολίζει χριστούγεννα 1 μήνα πριν και βάλε, διογκόνωντας το νευρικό μας σύστημα, ειδικά σε μικρές περιοχές σαν και τη δική μας που δεν έχουμε ανάγκη τόσο γρήγορα την γλυκειά θαλπωρή της γιορτής. Τη βρίσκουμε και με τη καθημερινότητα άμα λάχει. Άλλωστε γι΄αυτό διαλέξαμε και ζούμε εδώ πέρα. Για αυτή τη ρημάδα, την εύκολη καθημερινότητα. Επίσης υπάρχουν όλες αυτές οι μαύρες Παρασκευές και άλλες παρόμοιες ανοησίες με προσφορές για να μπορέσει να ξεσπάσει ο εμπορικός κόσμος και να πνίξει τον πόνο του. Δεν είναι ανάγκη να εμπορευματοποιείται πια και στην Ελλάδα τόσο έντονα η πιο παιδική γιορτή μας.

Κατά τα άλλα γιορτάζουν σήμερα και χρόνια τους πολλά ο Βαλεριανός, η Βαλεριανή, ο Βαλέριος, η Βαλέρια, ο Κάλλιστος, η Κικιλία και ο Φιλήμων. Γιορτάζει βεβαίως και η Σκάρλετ Γιόχανσον, η ωραιοτάτη ηθοποιός της Αμερικής που έχει γενέθλια.

Σαν σήμερα, το 1967, δολοφονείται ο πρόεδρος Κένεντι. Πρόκειται για τη πολιτική δολοφονία που καθόρισε το μέλλον του δυτικού κόσμου και όχι μόνο, και απέδειξε περίτρανα πως η εξουσία στην πλειοψηφία της ασκείται παγκόσμια από εξωθεσμικά και αντιδημοκρατικά κέντρα.

Ανατόλης Βοριάς

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top