ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μήπως ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους ζει σε άλλον πλανήτη; (ένα ειρωνικό σχόλιο του Mario Vagman)

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους εξέδωσε μια ειρωνική ανακοίνωση εναντίον του 2ου Λυκείου Άργους για μια εκδρομή του σχολείου στην Αθήνα

Στην ανακοίνωση ειρωνεύεται τους καθηγητές που πραγματοποιούν δήθεν, όπως λέει, εκπαιδευτικές εκδρομές, με μόνο στόχο την αγορά πραγμάτων στην Αθήνα, στην οδό Ερμού.

Άραγε, πού ζεί ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους; Μήπως τα μέλη του ζουν σε άλλον πλανήτη; Ποιός ο λόγος να ειρωνευτείς μια εκπαιδευτική εκδρομή; Ακόμα και να είχε τα αποτελέσματα αγορών που ο ίδιος ο σύλλογος αναφέρει.

Δε γνωρίζουν τα μέλη του Συλλόγου πως οι περισσότερες αγορές πλέον γίνονται μέσω διαδικτύου; Τα παιδιά τους φταίνε; Έχουν φροντίσει επομένως τα καταστήματά τους να έχουν οργανωμένες και πρακτικές ιστοσελίδες με δυνατότητα online αγορών;

Δε γνωρίζουν πως οι καταναλωτές κυνηγούν τις πιο φτηνές λύσεις μέσα σε καθεστώς φτωχοποίησης;

Δε γνωρίζουν επίσης πως ο εσωτερικός τουρισμός είναι ένας βασικός πυλώνας εμπορικής κίνησης σε όλη τη χώρα;

Πώς θα φαινόταν στον Εμπορικό Σύλλογο Άργους, όταν με το καλό η πόλη τους αποκτήσει τουρισμό, ξένο αλλά και ντόπιο, να βγάζουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι των άλλων ελληνικών πόλεων ανακοινώσεις εναντίον των αγορών που θα γίνονται στο Άργος; Θα συμφωνούν ή θα κάνουν την πάπια;

Με τέτοιου είδους ανακοινώσεις πάντως, περισσότερη διχόνοια σπέρνουν ανάμεσα στους πολίτες και προκαλούν εκνευρισμό σε αυτούς που ειρωνεύτηκαν.

Και επίσης, αν θέλουν να ειρωνευτούν κάποιον, ας ειρωνευτούν τη δημοτική αρχή που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να αυξήσει τον τουρισμό του Άργους.

Μόνο τυμπανοκρουσίες και έργα εσωτερικής κατανάλωσης για την εξασφάλιση μιας ακόμα εκλογής. Ας σκεφτεί μόνο κάποιος πόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί για έργα και πόσα αφορούν την εύκολη πρόσβαση και ενημέρωση επισκεπτών για τους αρχαιολογικούς χώρους μιας από τις πλέον ιστορικές πόλεις όλου του πλανήτη. Και πόσο χρήματα έχουν ξοδευτεί για την καλύτερη αξιοποίηση αυτών των χώρων και αυτής της ιστορίας.

Μario Vagman

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top