ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ

Αργολίδα: Βιολογικό συσκευαστήριο για αποστολές στην Ελβετία

Ο Μιχάλης Δερνίκος από πιτσιρικάς ήταν µέσα στην παραγωγή και σήµερα, σε ηλικία 42 ετών, καλλιεργεί 100 στρέµµατα βιολογικά εσπεριδοειδή, έχοντας µανταρίνια, πορτοκάλια και λεµόνια στην περιοχή του Αργολικού

Η µεγάλη παραγωγή και η απόφαση να βγάλει στο εξωτερικό τα προϊόντα του τον οδήγησε και στη σκέψη να αποκτήσει ένα δικό του συσκευαστήριο, που θα εξυπηρετούσε όχι µόνον αυτόν, αλλά και όσους παραγωγούς είχαν βιολογικό προϊόν και ήθελα να το κατευθύνουν στο εξωτερικό.

Η µονάδα έχει ξεκινήσει εδώ και έναν µόλις µήνα αλλά ήδη έχουν συνεργαστεί 20 περίπου παραγωγοί. «Οι αγορές του εξωτερικού είναι ανοικτές και τα προϊόντα που δίνουµε απορροφώνται µε την προϋπόθεση να έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα τα κάνει ελκυστικά στην αγορά», µας δηλώνει ο κ. Δερνίκος. Τα προϊόντα του κατευθύνονται κυρίως στην αγορά της Ελβετίας, όπου παραδίνονται σε εταιρεία διανοµής, η οποία διακινεί το σύνολο της παραγωγής του. «Η κρίση έχει επηρεάσει τη ζήτηση στην εγχώρια αγορά, σε αντίθεση µε τις ξένες, που δείχνουν µεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Οι τιµές των βιολογικών είναι κατά 30% αυξηµένες σε σχέση µε τα συµβατικά προϊόντα και το κόστος καλλιέργειας λίγο µεγαλύτερο. Το συσκευαστήριο για ευνόητους λόγους δέχεται µόνο παραγωγούς βιολογικών, που είναι υποχρεωµένοι να φέρουν µαζί τους το σχετικό πιστοποιητικό, ακόµα και εάν έχουν άλλες επιλογές στην αγορά.

Γιώργος Αργυρίου

ypaithros.gr

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top