ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ

Μανταρίνια: Μειωμένη παραγωγή στην Αργολίδα

Προς το τέλος της εμπορικής τους περιόδου βρίσκονται τα μανταρίνια της ποικιλίας Κλημεντίνης

Μειωμένη παραγωγή είχαμε στην Αργολίδα, που είχαμε κάποιες ζημιές από τις δύο χαλαζοπτώσεις. Από τα μέσα Δεκεμβρίου ξεκίνησε η συγκομιδή των μανταρινιών Nova.

Δύο χαλαζοπτώσεις έπληξαν την παραγωγή μανταρινιών της Αργολίδας. Παρόλα αυτά χωρίς προβλήματα εξελίσσονται οι εξαγωγές για τις Κλημεντίνες, ενώ νωρίτερα ξεκίνησε η συγκομιδή μανταρινιών Nova, από τις 10 Δεκεμβρίου, για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς. Προβλήματα από ασθένειες δεν υπήρξαν και ήταν καλής ποιότητας. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Θωμάς Φάκλαρης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκαφιδακίου, «φέτος η παραγωγή μανταρινιών είναι μειωμένη στην Αργολίδα σε ποσοστό περίπου 15-20%.

Στις περιοχές που δεν υπήρξαν χαλαζοπτώσεις η ποιότητα ήταν πολύ καλή και οι τιμές κυμάνθηκαν κατά μέσο όρο στα 40 – 45 λεπτά το κιλό. Όταν έπεσε ο μεγάλος όγκος της παραγωγής μειώθηκαν για λίγες ημέρες στα 35 λεπτά αλλά στην συνέχεια επανήλθαν στα προηγούμενα επίπεδα. Τα μανταρίνια που χτυπήθηκαν από το χαλάζι πωλήθηκαν σε χαμηλότερες τιμές. Αυτή την εποχή έχουμε ελάχιστες ποσότητες Κλημεντίνες που κατευθύνονται στην εγχώρια αγορά.

Μετά τα μέσα Δεκεμβρίου έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά τα Nova. Πλέον έχουν μείνει ελάχιστες ποσότητες για εξαγωγή. Οι τιμές παραγωγού εδώ και ένα μήνα κυμαίνονται στα 40 λεπτά για εξαγωγή και σε κάποιες περιπτώσεις έφτασε και στα 45 λεπτά.

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top