ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ

Πορτοκάλια στην Αργολίδα: 20-30 λεπτά η Ναβαλίνα και από 15-25 λεπτά ξεκινάνε τα Μέρλιν

Η συγκομιδή πορτοκαλιών της ποικιλίας Ναβαλίνα ολοκληρώνεται το επόμενο χρονικό διάστημα και ξεκινά η συγκομιδή της ποικιλίας Μέρλιν. Δεν υπάρχουν σημαντικές ζημιές στην παραγωγή, εκτός από την Αργολίδα, που παρουσίασε πτώση της τάξεως του 30%

Τα πορτοκάλια διατίθενται με ευκολία στην αγορά που παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20-30 λεπτά ανά κιλό και 15-25 λεπτά ανά κιλό αντίστοιχα για τις ποικιλίες Ναβαλίνα και Μέρλιν. Όσον αφορά την εξαγωγική δραστηριότητα των πορτοκαλιών, μέχρι στιγμής κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα, μειωμένα σε σχέση με πέρσι (που είχαμε ρεκόρ εξαγωγών), με τιμές αυξημένες σε σχέση με τις περσινές.

Αργολίδα

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Θωμάς Φάκλαρης, πρόεδρος του ΑΣ Σκαφιδακίου, «η παραγωγή της ποικιλίας πορτοκαλιών Ναβαλίνα στην Αργολίδα, δεν ήταν καλή. Υπήρξαν σημαντικές ζημιές λόγω της χαλαζόπτωσης. Πολλοί από τους καλλιεργητές θα πάνε τα πορτοκάλια τους για χυμοποίηση. Στο επιτραπέζιο πορτοκάλι είχαν μια μείωση στην παραγωγή της τάξης του 20-25%.

Η διάθεση είναι αρκετά καλή και υπήρξε εξαγωγικό ενδιαφέρον για την Ναβαλίνα. Όσον αφορά τις τιμές πορτοκαλιών στην Αργολίδα, η ποικιλία Ναβαλίνα έπιασε 25-28 λεπτά ανά κιλό, ενώ τα Μέρλιν των οποίων η συγκομιδή ξεκινά αυτήν την εποχή πιάνει τιμές 20-25 λεπτά το κιλό».

Ο κ. Ιωάννης Καλογερόπουλος, πρόεδρος στον ΑΣ Αγίας Τριάδας, ανέφερε ότι «παρά την χαλαζοπτώσεις (Ιουνίου και Νοεμβρίου) που μείωσαν την παραγωγή, κατά περίπου 30%, όσα πορτοκάλια ήταν για εμπορεία πήγαν καλά.

Η συγκομιδή για πορτοκάλια Ναβαλίνα έχει τελειώσει και η διάθεση του προϊόντος γίνεται χωρίς προβλήματα. Οι τιμές που έπιασε στην αγορά ήταν ελαφρώς υψηλότερες από πέρυσι, στα 25-28 λεπτά ανά κιλό.

Όσον αφορά την ποικιλία Μέρλιν η συγκομιδή εξελίσσεται καλά, με κάποια μείωση στην παραγωγή. Η ζήτηση και στα πορτοκάλια Μέρλιν είναι καλή, και διατίθεται σε τιμές από 18 έως και 22 λεπτά ανά κιλό, ανάλογα με την ποιότητα του προϊόντος».

Πηγή: agrotypos.gr

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top