ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ

Σχολικό θερμοκήπιο και δική τους λαϊκή έστησαν μαθητές της Αργολίδας

Στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργολίδας πραγματοποιήθηκε ένα διαφορετικό μάθημα: Η πρώτη παραγωγή του σχολικού θερμοκηπίου είναι γεγονός!

Στα πλαίσια του μαθήματος ΣΕΠ και των μαθημάτων Γεωπονιας κ των Μαθηματικών πραγματοποιήθηκε συνδιδασκαλία βιωματικής διαδικασίας από τους εκπαιδευτικούς Στελλα Κακουδάκη (Γεωπονος), Γεωργελη Μαρία-Αννα (Μαθηματικος) και Ειρήνη Μοσχοδημου (Τεχνολόγος Γεωπονος).

Συγκεκριμένα στήθηκε από τους μαθητές του τμήματος της Γεωπονίας μια εικονική λαϊκή αγορά, όπου έγινε συναλλαγή μεταξύ των μαθητών με ψεύτικα χαρτονομίσματα και κέρματα του ευρώ. Τα παιδιά σε αντίστοιχους ρόλους «πουλούσαν» και «αγόραζαν» μαρούλι βιολογικής παραγωγής που συλλεχθεί το πρωί από τους ίδιους, μέσα από το σχολικό θερμοκήπιο.

Όλοι έμοιαζαν χαρούμενοι μιας και τους δόθηκε η ευκαιρία να γευτούν τελικά τους καρπούς της δουλειάς τους και αποχώρησαν από το σχολικό χώρο απολύτως ικανοποιημένοι με μια σακούλα μαρούλι ο καθένας τους.

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top