ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ

Άργος: Δηλώστε το ακίνητό σας για να μην πληρώσετε τα διπλά

Σύμφωνα με το άρθρου 24 του Ν.2130/93 οι Δήμοι και οι κοινότητες υποχρεώνονται να επιβάλουν το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.)

Στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα το Τ.Α.Π. εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ ή αντίστοιχου Εταιρείας πάροχου, ενώ η είσπραξη για τα υπόλοιπα ακίνητα (μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα και οικόπεδα) γίνεται μέσω της ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου.

Καλούνται οι ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων να υποβάλουν σχετική δήλωση για την καταβολή του αναλογούντος τέλους.

Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται στο διπλάσιο του οφειλόμενου Τέλους που αντιστοιχεί στο ακίνητο, σύμφωνα με την παράγραφο 12 του άρθρου 24 του Νόμου 2130/23-4-1993.

Επίσης σύμφωνα με το αρθρ. 59 του Ν.4483/2017 είναι πλέον υποχρεωτική η Βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ για τη σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων .

Ποια ακίνητα αφορά:
Το ΤΑΠ αφορά μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα (εντός ή εκτός οικισμού), οικόπεδα εντός σχεδίου ή εντός οικισμού καθώς και οικόπεδα εκτός οικισμού που εντός τους υπάρχει ηλεκτροδοτούμενο κτίσμα .

Πού και πότε δηλώνετε τα ακίνητα σας:
Οι δηλώσεις για τη Δ.Ε Άργους θα κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία, Tμήμα Εσόδων ΤΑΠ – Καποδιστρίου 9-11 στο ισόγειο στην αίθουσα Δ.Σ. – κάθε εργάσιμη ημέρα από 09.00 πμ. έως 13.00 μμ Τηλ.:2751360023-29-13-39 και για τις υπόλοιπες Δημοτικές ενότητες στα αντίστοιχα κατά τόπους Δημoτικά ή Κοινοτικά καταστήματα από 5/2/2018 έως 30/3/2018, με συστημένη επιστολή στην Δ/νση: Δήμος Άργους –Μυκηνών Καποδιστρίου 9-11 Άργος 212 32 καθώς επίσης και ηλεκτρονικά στο dimos@argos.gr

Οι δηλώσεις θα γίνονται από τον ιδιοκτήτη των ακινήτων ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του.

Απαραίτητα δικαιολογητικά δήλωσης:

1)Αντίγραφο του έντυπου Ε9 και

2) Έντυπο Δήλωσης μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων ( χορηγείται από τη Γραμματεία πρωτοκόλλου του Δήμου Άργους – Μυκηνών ή από το site του Δήμου www.argos.gr).

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top