ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ

Νέα αύξηση επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους Μυκηνών και Επιδαύρου

Αύξηση 14% καταγράφηκε στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου αυξήθηκαν κατά 6,7% και οι εισπράξεις κατά 22,3%

Το δεκάμηνο του 2017 σημειώθηκε αύξηση 16,5% στους επισκέπτες των μουσείων, 16,9% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και 20,9% στις εισπράξεις.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους καταγράφηκε τον Οκτώβριο 2017 αύξηση των επισκεπτών κατά 19,8%, αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 15,2% και αύξηση των εισπράξεων κατά 21,2%. Ενώ στο δεκάμηνο υπήρξε αύξηση των επισκεπτών κατά 18,4%, αύξηση κατά 21,3% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου και αύξηση των εισπράξεων κατά 18,4%.

Οσον αφορά στα Μουσεία σταθερό πρώτο σε προτίμηση για το 10μηνο του 2017 παρέμεινε το Μουσείο της Ακρόπολης, 2ο σε επισκεψιμότητα του Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και ακολουθούν, το μουσείο του Ηρακλείου Κρήτης, το παλάτι των ιπποτών στη Ρόδο και ο Λευκός Πύργος.

Οσον αφορά στους αρχαιολογικούς χώρους, μετά την Ακρόπολη οι τουρίστες επιλέγουν να επισκεφτούν την Κνωσσό στην Κρήτη, την αρχαία Ολυμπία και την ακρόπολη στη Λίνδο της Ρόδου.

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top