ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Δίωρο οδοιπορικό σε τρεις αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας

Ο Δήμος Ναυπλιέων στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου που περιλαμβάνει και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της πόλης χαράσσει από εφέτος ένα πολιτιστικό οδοιπορικό σε τρεις αρχαιολογικού χώρους εντός του Δήμου Ναυπλιέων : τον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας , που είναι και προστατευόμενο μνημείο της Unesco, το νεκροταφείο των Δενδρών απ’ όπου προέρχεται και το σημαντικότατο εύρημα της μυκηναϊκής πανοπλίας και η εξαιρετική μυκηναϊκή ακρόπολη της Μιδέας.

Στόχος του Δήμου Ναυπλιέων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου “ Ο Παλαμήδης” και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής, είναι να δοθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου, η δυνατότητα σε επισκέπτες, αθλητές και δημότες να παρακολουθήσουν ένα δίωρο πρόγραμμα ξεναγήσεων στα τρία αυτά σημαντικά μνημεία του Δήμου μας και παράλληλα να δημιουργήσει μια πιλοτική πολιτιστική διαδρομή τουριστικής προβολής των σημαντικότατων αυτών αρχαιολογικών χώρων εντός των ορίων του Δήμου Ναυπλιέων.

Οι λεπτομέρειες για το εν λόγω Οδοιπορικό αναγράφονται στο πρόγραμμα ξεναγήσεων του 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου που στοχεύει στην πολύπλευρη προβολή της πόλης όχι μόνον κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top