ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ

Γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ υπόσχεται η κυβέρνηση στο Νοσοκομείο Άργους

Στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός με θέμα τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό των δομών υγείας της Αργολίδας από την έκτακτη επιχορήγηση για το έτος 2017 απάντησε ο αν. Υπουργός ΥγείαςΠ. Πολάκης

Στην απάντηση του Υπουργού επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Βασικός στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και ο απρόσκοπτος εφοδιασμός τους στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού τους.
Οι εγκεκριμένες πιστώσεις εξόδων για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, το οικονομικό έτος 2018, ανέρχονται στο συνολικό ύψος των 1,712 δις €. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, στον υπό έγκριση προϋπολογισμό του για το τρέχον έτος θα προβλεφθούν πιστώσεις εξόδων συνολικού ύψους 4.652.917,70 €.

Σχετικά με την επιχορήγηση του Κρατικού Προϋπολογισμού, σύμφωνα με την ανωτέρω Εισηγητική Έκθεση, το Υπουργείο Υγείας θα διαθέσει, το έτος 2018, στα Νοσοκομεία ΕΣΥ το ποσό των 786 εκ. € συνολικά, προκειμένου να αποπληρωθούν υποχρεώσεις παρελθούσας και τρέχουσας χρήσης. Εξ’ αυτών, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, θα διατεθούν τα 1.774.644,00€ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του.

Επισημαίνεται ότι, το Υπουργείο Υγείας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των φορέων εποπτείας του, στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών συνθηκών».

   
ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top