ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ

Capital controls: Στις 5.000€ το μήνα αυξάνονται οι αναλήψεις για όσους έχουν

Στάλθηκε σήμερα για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσης η απόφαση του υπουργού Οικονομικών σχετικά με την ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

• Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών από 2.300 ευρώ σε 5.000 το μήνα

• Αυξάνεται το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 2.300 ευρώ σε 3.000.

• Επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό έως του ποσού των 4.000 ευρώ ανά δίμηνο

Capital Controls: Ποιες αλλαγές έρχονται για τις επιχειρήσεις

• Διευκολύνονται οι συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, μέσω της αύξησης του ποσού που μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό, από 20.000 ευρώ σε 40.000 ευρώ, για κάθε συναλλαγή ανά πελάτη και ανά ημέρα . Οι συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των Πιστωτικών Ιδρυμάτων.

Η αύξηση του ορίου ανάληψης μετρητών αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, ενώ οι υπόλοιπες αλλαγές αναμένεται να εφαρμοστούν από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης του ΥΠΟΙΚ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top