ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Aργολίδα: Δημιούργησαν Ομάδα Προφορικής Ιστορίας – Φωτογραφίες, βίντεο

Μια Ομάδα Προφορικής Ιστορίας (Ο.Π.Ι.) συνήθως ξεκινάει από έναν μικρό πυρήνα ανθρώπων που θέλει να διατηρήσει τη μνήμη μιας περιοχής ή ενός σημαντικού γεγονότος ή και τα δυο

Με αυτό τον στόχο η Ο.Π.Ι.ΝΑ.ΝΚ.Α (Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Ναυπλίου, Ν. Κίου, Άργους) δημιούργησε ομάδες οι οποίες πήραν συνεντεύξεις και μέρος αυτών παρουσιάστηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης».

Στην όλη προσπάθεια συντονιστικό ρόλο είχε η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη η οποία εισήγαγε τα μέλη της ομάδας στις βασικές αρχές και τη μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Τα μέλη της Ομάδας μίλησαν για την μεθοδολογία της έρευνάς τους και παρουσίασαν τα δεδομένα των συνεντεύξεων που ολοκλήρωσαν μέχρι τώρα.

Φίλοι της Ο.Π.Ι.ΝΑ.ΝΚ.Α παρουσίασαν δραματοποιημένα αποσπάσματα των συνεντεύξεων ενώ υπήρχε και το μουσικό σκέλος της εκδήλωσης.

Απώτερος σκοπός της Ο.Π.Ι.ΝΑ.ΝΚ.Α είναι οι συνεντεύξεις της να αποτελέσουν υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Λεπτομέρειες για τη Δημιουργία Ομάδων υπάρχουν στη διεύθυνση: http://oralhistorygroups.gr/oralhistoryguide/

Πηγή κειμένου ert.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

1 Comment

  1. Pingback: Εκδήλωση της Ο.Π.Ι.ΝΑ.ΝΚ.Α “Η τοπική ιστορία μέσα από προφορικές μαρτυρίες” 2 Ιουνίου 2018 – Ομάδες Προφορικής Ιστορίας

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top