ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ

Ποδηλατοπορεία από το Άργος στο Κεφαλάρι

Tο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου υλοποιεί Εκπαιδευτική Δράση και Ποδηλατοδρομία, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, με την υποστήριξη του Δήμου Άργους-Μυκηνών και το Ν.Π.Δ.Δ.: «Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός»

Η δράση θα υλοποιηθεί επίσης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, τις Διευθύνσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, δια των υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων, τις σχολικές επιτροπές του Δήμου, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου, τα τοπικά παραρτήματα Ερυθρού Σταυρού και Διασωστών, το Σώμα προσκόπων, τον ιππικό όμιλο Άργους και την Τροχαία Αργολίδας, με συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και μελών της τοπικής κοινωνίας.

Η Δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 13:00.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε να γιορτάζεται σε πανευρωπαϊκή κλίμακα στις 22 Σεπτεμβρίου, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000, και σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενθάρρυνση αλλαγής νοοτροπίας και συμπεριφοράς για την αναβάθμιση της «πόλης», δηλαδή τη βελτίωση των μετακινήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η μέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για μαθητές και ενήλικες:

– να ευαισθητοποιηθούν για τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και τις θετικές συνέπειές τους στην υγεία και ευεξία τους (π.χ. ποδήλατο, περπάτημα κλπ.)

-να ανακαλύψουν τις επιπτώσεις για το περιβάλλον από την εκτεταμένη χρήση αυτοκινήτων

Η ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Δημοκρατίας (Λαϊκή Αγορά) στο Άργος, με κατεύθυνση στο Κεφαλάρι και τις πηγές του Ερασίνου ποταμού και επιστροφή στην Πλατεία Αγίου Πέτρου (απόσταση 10,8 χλμ). Στο Κεφαλάρι, οι συμμετέχοντες, αφού ξεκουραστούν και κεραστούν με σάντουιτς, νερά και χυμούς, που θα τους προσφερθούν από το Δήμο Άργους-Μυκηνών, θα ενημερωθούν για τη σημασία της συγκεκριμένης ημέρας, θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, τις σκέψεις τους, τις ανησυχίες τους, τις προτάσεις τους, συμμετέχοντας δημιουργικά με ζωγραφιές, κολάζ, κατασκευές, ή με γραπτά κείμενα και ποιήματα. Η ποδηλατοδρομία θα καταλήξει στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος στις 13:00, όπου θα απονεμηθούν αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top