ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Επιστολή των καθηγητών του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου για το θέμα της μετακίνησης των μαθητών

Επιστολή συμπαράστασης των καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου

Ο σύλλογος καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους μαθητές που από την έναρξη του σχολικού έτους στερούνται το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης στο σχολείο τους

Ο σύλλογος, δεχόμενος καθημερινά παράπονα, συμμερίζεται την αγωνία των γονέων που, είτε για οικονομικούς είτε για εργασιακούς λόγους, δυσκολεύονται ή αδυνατούν να αναλάβουν τη μετακίνηση των παιδιών τους για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Ήδη τα αποτελέσματα του παρατεινόμενου προβλήματος γίνονται φανερά στη σχολική κοινότητα: μαθητές που δεν έχουν μέσο να φτάσουν στο σχολείο άρχισαν να απουσιάζουν, ενώ σημειώθηκε κιόλας ατύχημα σε μαθητές που χρησιμοποίησαν δίκυκλο για την πρωινή προσέλευσή τους.

Είναι φανερό ότι το δυσάρεστο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ των εμπλεκομένων μερών έχει μοναδικό θύμα τους μαθητές μας, αφού η στέρηση της δωρεάν μετακίνησής τους πλήττει το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.

Η άμεση επίλυση του προβλήματος της μετακίνησης των μαθητών δεν είναι μόνο επιτακτική.

Αποτελεί και την ελάχιστη απόδειξη προς τη νέα γενιά ότι η διακήρυξη καλών προθέσεων των υπεύθυνων ενηλίκων έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και γίνεται πράξη προστατεύοντας το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη δωρεάν εκπαίδευση.

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top