ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνέλευση πολιτών στο Ναύπλιο για το πάρκο Κολοκοτρώνη – Τα εύλογα ερωτήματα

«Οι πολίτες μέσω της διαβούλευσης θα έχουν τον τελευταίο λόγο για την διαμόρφωση του πάρκου του Κολοκοτρώνη και το δημοτικό συμβούλιο αφού σεβαστεί την άποψή τους θα προωθήσει την εκτέλεση του έργου» δηλώνει τώρα ο Κωστούρος

Απαντώντας ο Δήμαρχος Ναυπλιέων στην κριτική για τη μελέτη ανάπλασης του πάρκου, διευκρινίζει και καλεί τους πολίτες να συναποφασίσουν:

«Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εισήχθη, με την μορφή του κατεπείγοντος θέματος και εγκρίθηκε, μία μελέτη ανάπλασης του πάρκου της πόλης. Η ύπαρξη χρηματοδότησης με καταληκτική ημερομηνία 8 /10/2018 δικαιολογούσε την κατεπείγουσα διαδικασία.

Κάποιοι προέτρεξαν να κάνουν ανεύθυνη αντιπολίτευση για μία ακόμη φορά.

Συνηθισμένη τακτική με μοναδικό σκοπό να μη γίνει τίποτα. Όπως ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο δεν πρόκειται για τελική δεσμευτική μελέτη. Για να καταλήξουμε στην τελική μελέτη ειπώθηκε ό,τι θα οργανωθεί συζήτηση – διαβούλευση με τους πολίτες. Η έγκριση των πολιτών και η γνώμη της εφορείας αρχαιοτήτων είναι πολύ σημαντικές και απόλυτα δεσμευτικές. Στην συνέχεια ειπώθηκε ότι θα γίνει δημόσια παρουσίαση. Διευκρινίστηκε επίσης ότι ο στόχος της κατεπείγουσας απόφασης ήταν μόνο η δέσμευση της χρηματοδότησης.

Ως δημοτική αρχή, αλλά και ως “παιδιά ” αυτής της πόλης, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε οποιαδήποτε παρέμβαση σε ιστορικά και όχι μόνο σημεία του Ναυπλίου πάντα με σεβασμό και σύνεση. Έτσι και τώρα για το ιδιαίτερης σημασίας πάρκο μας, καλούμε όλους τους θεσμικούς και μη φορείς της πόλης και όλους τους δημότες σε μια ανοιχτή συζήτηση και παρουσίαση της μελέτης την Τετάρτη 17/10 και ώρα 18:00 στο χώρο του πάρκου μπροστά στον ανδριάντα του Κολοκοτρώνη (σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει την ίδια ώρα και ημέρα στο βουλευτικό). Η συγκεκριμένη διαβούλευση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τη συγκεκριμένη ημέρα και αφού είχε ψηφιστεί η απόφαση της ανάπλασης και όχι της τελικής διαμόρφωσης , όπως κάποιοι βιάστηκαν να πουν.

Η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των δημοτών για θέματα της πόλης και του δήμου μας και η έκφραση ιδεών και προτάσεων είναι κάτι που από την πρώτη ημέρα αναζητούμε.

Σας περιμένουμε όλους για να αποφασίσουμε την ιδανικότερη εικόνα για το ιστορικό μας πάρκο».

Ερωτήσεις

Αφού οι πολίτες τελικά θα αποφασίσουν γιατί η μελέτη ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο; Μήπως η συνέλευση πολιτών θα είναι ολίγον στημένη ή για τα μάτια του κόσμου; Διευκρινίστηκε λέει η ανακοίνωση ότι ο στόχος της κατεπείγουσας απόφασης ήταν μόνο η δέσμευση της χρηματοδότησης με καταληκτική ημερομηνία 8 Οκτωβρίου. Μα αν το έργο εγκριθεί, όπως κατατέθηκε η μελέτη, πως θα αλλάξει η μελέτη;

Κι ας πούμε πως οι ερωτήσεις αυτές είναι ανόητες. Ας κάνω μία που πιστεύω πως δεν είναι.

Δεν δείχνει την απόλυτη προχειρότητα και τσαπατσουλιά μια δημοτική αρχή που τρέχει να προλάβει μια χρηματοδότηση έργου ενώ δεν έχει φροντίσει να κάνει διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς; Δεν είναι το απόλυτο χάος και ο ορισμός της ανοργανωσιάς μια τέτοια πράξη;

Το πάρκο σήμερα

Η πρόταση-μελέτη

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top