ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αφιέρωμα του CNN στις Μυκήνες

Μεταφρασμένο άρθρο του CNN

Οι αρχαίες τοποθεσίες ανοίγουν το μυαλό σας σε σκέψεις όπως πόσο παλιό μπορεί να είναι το παλιό και πόσο εξελιγμένοι ήταν οι αρχαίοι πρόγονοί μας για να σχεδιάσουν τις καλλιτεχνικές, μηχανικές και κατασκευαστικές μεθόδους τους. Ποτέ δεν θα εξομοιωθεί ξανά “αρχαίο” με “πρωτόγονο”.

Δεν χρειάζεται να επιστήσουμε την προσοχή σας στο Colisseum στη Ρώμη ή στις πυραμίδες στην Αίγυπτο. Έτσι, όπως οι αρχαιολόγοι, σκάβουν βαθιά για μια λίστα με τα λιγότερο γνωστά αρχαία ερείπια.

Ο ορισμός μας για τα “ερείπια” περιλαμβάνει κάποιες τοποθεσίες που είναι απλές σκιές των ημερών δόξας τους και άλλες που έχουν προστατευθεί ή διατηρηθεί από την αρχή του πολιτισμού.

Αναγνωρίζουμε ότι ορισμένοι από αυτούς τους προορισμούς δεν συνιστώνται σήμερα στους τουρίστες. Ωστόσο, τα σημερινά γεωπολιτικά ζητήματα δεν μειώνουν την ιστορική τους σημασία και δεν θα είμαστε αντικειμενικοί εάν τους παραβλέψουμε.

Στην 6η θέση της λίστας, οι Μυκήνες

Μυκήνες, Ελλάδα

Στις Μυκήνες, ο Γερμανός αρχαιολόγος Heinrich Schliemann αποκάλυψε τη χρυσή «μάσκα του Αγαμέμνονα» από έναν τάφο το 1876. Ή τουλάχιστον, ισχυρίζεται ότι το έκανε. Ο Schliemann ήταν ένας ενθουσιώδης εκσκαφέας αλλά ένας αναξιόπιστος χρονιστής των ευρημάτων του. Ενώ η μάσκα μπορεί ή όχι να έρχεται από τις Μυκήνες, σχεδόν σίγουρα δεν είχε καμία σχέση με τον Αγαμέμνονα, τον μυθολογικό βασιλιά του 14ου αιώνα π.Χ.

Η μυκηναϊκή αυτοκρατορία, όμως, ήταν πραγματική και εξαιρετικά επιρροή στον αρχαίο κόσμο. Ο χώρος βρίσκεται σε ερείπια, αλλά η Πύλη των Λεόντων του πρώην παλατιού από το 1300 π.Χ. εξακολουθεί να στέκεται και εξακολουθούν να μελετώνται και να ανασκάπτονται τα λείψανα των θολωτών τάφων με σχήμα κυψέλης.

Διαβάστε όλο το άρθρο στα αγγλικά ΕΔΩ

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top