ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ

Διαβάζοντας το Άργος – Εκπαιδευτική δράση

Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΦΑ Αργολίδας “Διαβάζουμε το Άργος” συνεχίζει για 3η χρονιά την περιήγησή του στους αρχαίους και νεότερους δρόμους της πόλης καθώς και της ευρύτερης περιοχής της

Παρέα, μικροί και μεγάλοι που αγαπούν να μαθαίνουν, να εξερευνούν ή… και να θυμούνται.

Η προστασία των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

αποτέλεσε την αρχική ιδέα για τη σχεδίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος. Ο προβληματισμός για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να προστατεύσει ένα μνημείο, αποτέλεσε την κινητήρια ιδέα και κατόπιν τη διαπίστωση πως η επαφή με τα μνημεία μπορεί να μας διδάξει και να μας προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο για το παρελθόν όσο και για το μέλλον τους. Στο σκεπτικό αυτό σχεδιάστηκε το βιωματικό πρόγραμμα, που φιλοδοξεί να γνωρίσει στα παιδιά τη διαχρονική πορεία της πόλης του Άργους στο χρόνο. Απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείων δημοτικών σχολείων γυμνασίων και λυκείων και η διάρκεια έχει άμεση εξάρτηση με τα μνημεία που θα γίνει η επίσκεψη.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Μιχάλη Σκούρτη, (τηλ. 27510 68819 ). Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιείται με ραντεβού κατά τις ημέρες Τρίτη έως Πέμπτη και ώρες 9:00 – 13:00.

Συντονιστές προγράμματος:

Αρχαίο Θέατρο – Ασπίδα: Μ.Σκούρτης
Κάστρο Λάρισα: Γ.Τσεκές
Αρχαία Αγορά: Ε.Σαρρή
Βυζαντινό – Νεότερο Άργος:Μ.Ξυπνητού
Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους
(τηλ. επικοινωνίας 2751068819)

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top