ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Επιστολή Κωστούρου για την κάπνα των πυρηνελουργείων

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Ναυπλιέων πετάει το μπαλάκι των ευθυνών για την κάπνα των πυρηνελουργείων που έχουν καταπνίξει το Ναύπλιο, πρωί, μεσημέρι και βράδυ, αλλού

Έστειλε λοιπόν επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς λέγοντας πως ο Δήμος θα βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Τα ίδια βέβαια συμβαίνουν εδώ και χρόνια χωρίς καμία απολύτως αλλαγή. Ο Δήμαρχος και στο παρελθόν έχει κάνει παρόμοιες ενέργειες που μάλλον είναι τελείως επικοινωνιακές και άχρηστες.

Θα συνιστούσαμε στο Δήμαρχο να μην ασχολείται τόσο συχνά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή τις δυο τελευταίες μέρες έχει πέσει πολύ κράξιμο για την κάπνα, και μάλλον το είδε το κράξιμο και είπε να κάνει κάτι. Έτσι για την εντύπωση.

Καλύτερο της καταστολής είναι η πρόληψη. Αλλά η πρόληψη γίνεται μακριά από οθόνες και σχετικά νωρίς. Τώρα μας έχουν πάρει τα σκάγια Δήμαρχε.

Στη σχετική επιστολή που απέστειλε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αναφέρει:

Αφορμή για την παρούσα παρέμβασή μας, αποτελεί η δυσοσμία που δημιουργήθηκε και σήμερα από τα πυρηνελαιουργεία.

Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή (από αρχές Νοεμβρίου μέχρι και το τέλος της Άνοιξης), η κατάσταση είναι αφόρητη.

Το ζήτημα με τα πυρηνελαιουργεία στην περιοχή μας, είναι στο απροχώρητο. Υπάρχει έντονη δυσοσμία και οι κάτοικοι παραπονιούνται για προβλήματα υγείας καθώς η έντονη δυσοσμία (αποτέλεσμα της έκλυσης στην ατμόσφαιρα παραγώγων της επεξεργασίας του πυρήνα) εμποδίζουν την αναπνοή, κυρίως σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, ηλικιωμένοι και μωρά ή παιδιά.

Παρακαλούμε τις Υπηρεσίες σας να ελέγξουν τα πυρηνελαιουργεία για το αν τηρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές λειτουργίας τους.

Θα πρέπει οι υπεύθυνοι των πυρηνελαιουργείων να συμμορφωθούν και να φροντίσουν για την σωστή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τους, να ενημερώνονται για τις κλιματολογικές συνθήκες και να μειώνουν την παραγωγή τους όταν χρειάζεται ούτως ώστε να αποφεύγονται αυτές οι καταστάσεις.

Καλούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεχή επαγρύπνηση για την εφαρμογή των νόμων απέναντι σε αυτούς που εκθέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων, δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία της πόλης και δυσφημίζουν τον τουρισμό του Ναυπλίου.

Εάν εξακολουθήσουν τα ίδια έντονα φαινόμενα δυσοσμίας από τα πυρηνελαιουργεία και το επόμενο διάστημα, θα προβούμε σε περαιτέρω κινητοποιήσεις.

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top