ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για απολύσεις 8 γιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας διατυπώνει την βαθύτατη ανησυχία του για τις, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 26 του νόμου 4461/2017, απολύσεις οκτώ μελών του, γιατρών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Δημόσιας δομής του νομού και συγκεκριμένα του Κέντρου Υγείας (πρώην ΠΕΔΥ) Άργους.

Ουσιαστικά το Κ. Υ. Άργους απειλείται με «ξαφνικό θάνατο» την 1-1-2019 (οπότε και ενεργοποιούνται οι σχετικές διατάξεις) καθότι οι 8 από τους 11 γιατρούς του (οι 3 στους 3 Παθολόγους!) οδηγούνται «αυτοδικαίως» στην απόλυση, εκτός φυσικά εάν συμμορφούμενοι, υποχρεωθούν να διακόψουν την εκτός ωραρίου, ιδιωτική τους απασχόληση.

Διαβάστε επίσης στο Παλαμπούρτζι:  Σύλληψη 36χρονου για κλοπές σε ναούς και νεκροταφεία της Αργολίδας

Πέραν της κατάφωρης παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων οι οποίοι ωθούνται μετά 25 – 30 χρόνια , σε εξαναγκαστική, ριζική τροποποίηση του επαγγελματικού τους βίου, συχνά λίγο πριν το τέλος του, παραιτούμενοι μάλιστα ενυπόγραφα της οιασδήποτε μελλοντικής δικαστικής προστασίας τους! προκύπτει το ζήτημα της κάλυψης του κενού που θα δημιουργηθεί στην ΠΦΥ της πόλης του Άργους. Είναι άγνωστο αν, πότε, πως και σε ποια έκταση θα συμπληρωθεί!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων , του Σωματείου τους (ΣΕΥΠΙΚΑ Αργολίδας) και της Ομοσπονδίας τους . Δεσμεύεται να κάνει παράσταση και να ενημερώσει σχετικά τις τοπικές αρχές (Δήμους, Περιφέρεια, Τοπικούς Βουλευτές). Κοινοποιεί το παρόν στον ΠΙΣ και τον καλεί να τοποθετηθεί σχετικά. Τέλος ζητά από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να πάρουν όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε στο τέλος του έτους:

Διαβάστε επίσης στο Παλαμπούρτζι:  Ο καιρούλης της Παρασκευής περνάει με κόκκινο

ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΠΦΥ!

   
ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top