ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ

Lego-Robot από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου

Στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου και στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών στη Φυσική της Β΄ Γυμνασίου οι μαθητές παρατήρησαν, πειραματίστηκαν, μέτρησαν και υπολόγισαν χρησιμοποιώντας όργανα από μια απλή μεζούρα έως ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ.

Εξοικειώθηκαν με το συνδυασμό αυτό των “παραδοσιακών” εργαλείων με αυτά της ψηφιακής εποχής, αναγνώρισαν τις φυσικές έννοιες που απαιτεί η θεωρία του μαθήματος, μέτρησαν φυσικά μεγέθη, υπολόγισαν άλλα, σχεδίασαν διαγράμματα και πέρασαν μια διδακτική ώρα με δημιουργική, ευχάριστη και γιατί όχι και «παιχνιδιάρικη» διάθεση.

Διαβάστε επίσης στο Παλαμπούρτζι:  6 θέσεις εργασίας στο ΚΕΘΕΑ με έδρα το Ναύπλιο

Εμψυχωτής – οργανωτής του εγχειρήματος ο καθηγητής Φυσικής στη Β΄ Γυμνασίου Γιάννης Καταρτζής, έχοντας υποστήριξη στο εργαστήριο από την κα Αικατερίνη Κούρου καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής στις Φυσικές Επιστήμες, τις κ. Π. Γιαννούλη και Μ. Νομικού στην υποστήριξη του ρομπότ, μέλη της Ομάδας Ρομποτικής στη συναρμολόγηση και δράστες όλους τους μαθητές της Β΄ Τάξης του σχολικού έτους 20018-2019.

Τα αποτελέσματα του εγχειρήματος έχουν σίγουρα θετικό πρόσημο και οπωσδήποτε δημιουργούν την επιθυμία από όλους και για άλλη συνάντηση με το ρομπότ.

   
ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top