ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος έγραψε σε άλλη μια πλάκα το όνομά του – Εργασίες στο εργοστάσιο σκουπιδιών του Άργους

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη την τελετή θεμελίωσης του Εργοστασίου Ενδιάμεσης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην θέση Γκριμάρια παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων, Νομικών Προσώπων και κόσμου

Εδώ ο κόσμος…

Οι εργασίες κατασκευής της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και προχωρούν ώστε να επιλυθεί άμεσα ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τον Δήμο για δεκαετίες.

Πιο συγκεκριμένα, θα κατασκευαστεί μία (1) μονάδα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και βιολογικής επεξεργασίας του οργανικού κλάσματος που θα ανακτάται.

Το έργο από τα ψηλά…

Η μονάδα θα επεξεργάζεται τα οικιακά και δημοτικά απορρίμματα του Δήμου, στο πλαίσιο της σχετικής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ώστε η διαχείριση των αστικών αποβλήτων να πραγματοποιείται με αποτελεσματική προστασία για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου, πολιτισμένου, ευρωπαϊκού κράτους.

Η μονάδα εκπληρώνει την επίτευξη των στόχων του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου και αποτελεί την πλέον ουσιαστική προϋπόθεση για την κάλυψη των υποχρεώσεων της χώρας, όπως αυτές προκύπτουν από το ευρωπαϊκό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Η προτεινόμενη μονάδα θα λειτουργήσει ως προσωρινή μονάδα διαχείρισης των ΒΑΑ και των αποβλήτων συσκευασίας μέχρι την ολοκλήρωση των έργων του ΠΕΣΔΑ.

Μετά από την ολοκλήρωση των έργων του ΠΕΣΔΑ θα λειτουργεί ως μονάδα διαχείρισης των προ-διαλεγμένων ΒΒΑ (από το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή) και ως «πράσινο σημείο» συλλογής και προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων αποβλήτων. Αυτό το εργοστάσιο επιλύει το πρόβλημα των ΧΑΔΑ που αποτελούσε πληγή για την περιοχή και θα επιβάρυνε με πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top