ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ

Μόνο 102.000 ευρώ για να σωθεί ο Άγιος Νικόλαος στο Ναύπλιο – Πληρώνει ο Δήμος και η Περιφέρεια

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ανέλαβε την πρωτοβουλία για την σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης να συνταχθούν οι απαραίτητες μελέτες για την αποτύπωση του ναού του Αγίου Νικολάου, στο Ναύπλιο καθώς και της ξύλινης στέγης, την διερεύνηση της στατικής επάρκειας και την εκτίμηση της τρωτότητας του φέροντος οργανισμού του ναού, με σκοπό να γίνει εντοπισμός των προβλημάτων και να προταθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα και οι τεχνικές επέμβασης και ενίσχυσης για την αποκατάσταση, τόσο της φθαρμένης και υποστυλωμένης ξύλινης στέγης, όσο και του συνόλου του ναού, καθώς επίσης και η σύνταξη προϋπολογισμού για τις εργασίες που θα απαιτηθούν.

Το συνολικό κόστος των μελετών ανέρχεται σε 102.000€ συνολικά (περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ).

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, θα συνεισφέρει το ποσό των 65.000,00 (εξήντα πέντε χιλιάδων) € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Ο Δήμος Ναυπλιέων θα συνεισφέρει το ποσό των 35.000,00 (τριάντα πέντε χιλιάδων) € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Η Αναπτυξιακή Νομού Αργολίδας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. , θα συνεισφέρει το ποσό των 2.000,00 (δύο χιλιάδων) € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Η Σύμβαση θα έχει διάρκεια εικοσιτέσσερις (24) μήνες με δυνατότητα παράτασης έως και 12 ακόμη μήνες.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα μετά από διαλογική συζήτηση την συμμετοχή του Δήμου Ναυπλιέων.

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top