ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια μικρή απάντηση στο Δήμαρχο Ναυπλίου – Γράφει ο Mario Vagman

Διάβασα σήμερα στον ηλεκτρονικό τύπο ένα δελτίο τύπου του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου που αφορά μια δημοσίευση με τους 169 Δήμους της Ελλάδας που δεν ενημέρωσαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ζώα συντροφιάς

Η ανάρτηση από το Παλαμπούρτζι έγινε εδώ

Στην απάντηση του Κωστούρου – που όλη δεν πρόκειται να τη δημοσιεύσω καθώς δεν μου στάλθηκε και ούτε επιθυμώ να μου σταλεί, ούτε αυτή, ούτε οποιαδήποτε άλλη βαρετή ενημέρωση από το Δήμο Ναυπλιέων – γράφει τα εξής:

Διάβασα λίγο πριν ένα ¨εμπνευσμένο¨ άρθρο το οποίο χαρακτήριζε αδιάφορο το Δήμο Ναυπλιέων στο σοβαρότατο θέμα των αδέσποτων ή για να το θέσουμε όπως πρέπει στο θέμα των ζώων συντροφιάς.

Πριν χαρακτηρίσει κάποιος κάποιον (φυσικό πρόσωπο ή φορέα δεν έχει και μεγάλη διαφορά) δεν θα έπρεπε να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με το θέμα;

Λογικά ναι αν θα ήθελε η κριτική του να έχει στοιχεία αλήθειας.

Αν απλά θέλει να χαρακτηρίσει γιατί έτσι εξυπηρετούνται άλλοι σκοποί και στόχοι ακόμη και η προσωπική του εκτόνωση τότε γράφει ότι λάχει ….. που έλεγε και κάποιος Ναυπλιεύς.

Δε ξέρω αν αναφέρεται στο πρόσωπό μου αλλά, επειδή έκανα τη δημοσίευση για την οποία γράφει, οφείλω να απαντήσω, αν και ο Δήμαρχος στο τέλος του Δελτίο Τύπου τονίζει πως δεν πρόκειται να κάνει προσωπικές αναφορές. Γιατί; Ντρέπεται;

Εγώ όμως θα απαντήσω γιατί δε γνωρίζω σε ποιον αναφέρεται και δε γουστάρω λόγια του αέρα, κοπανιστά και γενικά. 

Το κείμενο που ανάρτησα αφορά συγκεκριμένα στοιχεία και κουβέντες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Τίποτα από τα λεγόμενα και το περιεχόμενό του δεν είναι δική μου σκέψη. Οπότε ας απαντήσει, αν επιθυμεί, στον Υπουργό. Δεν του αρέσει ο όρος αδιαφορία του τίτλου μου; Ας κρατήσει το ‘ελλιπής ανταπόκριση’ του Υπουργού. Δεν θα παρεξηγήσω. Άλλωστε το συγκεκριμένο κείμενο έχει παίξει σε δεκάδες ιστοσελίδες πανελλήνιας εμβέλειας που προφανώς δεν το έκλεψαν από το Παλαμπούρτζι.  Και μάλιστα έχει παίξει με πολύ χειρότερους χαρακτηρισμούς για τους 169 Δήμους. Πρώτον λοιπόν αυτό.

Δεύτερον. Δυστυχώς για το Δήμαρχο, δεν εξυπηρετούνται άλλοι σκοποί και στόχοι εκ μέρους μου. Θα ήταν εύκολο γι΄ αυτόν να υποστηρίζω κάποιον αντίπαλό του. Θα με έβαζε εύκολα απέναντι και θα με στοχοποιούσε ως φερέφωνο του τάδε. Δεν είμαι τόσο μαλάκας, δυστυχώς.  Αδιαφορώ για όλους τους υποψήφιους Δημάρχους και τους θεωρώ όλους συνολικά ανίκανους να διοικήσουν το Δήμο Ναυπλιέων και να τον οδηγήσουν στην ευημερία. Όλους.

Τρίτον. Επειδή ο Δήμαρχος είναι έξυπνος άνθρωπος, και πονηρός, γνωρίζει πως δεν υποστηρίζω κανέναν.  Το γνωρίζει. Έτσι πετάει και αυτό που σκέφτεται για μένα, περί προσωπικής εκτόνωσης, για να μειώσει την άλλη γνώμη. Προσωπική εκτόνωση λέει. Σαν αυνανισμός ένα πράγμα. Θα τον στεναχωρήσω. Δεν είναι προσωπική εκτόνωση. Είναι απλά αυτό που γουστάρω. Και θα συνεχίσω να το κάνω για όσο θέλω χωρίς να τον ρωτάω. Αν τον ενοχλεί, ας μαζέψει τα κουβαδάκια του κι ας πάει σε άλλη παραλία.

Αλλιώς ας μην απαντάει ειρωνικά και για όποιον λάχει, όπως έλεγε και κάποιος Ναυπλιεύς.

Mario Vagman

Y.Γ. Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Ναυπλιέων για τη μήνυση που θα καταθέσει αύριο εναντίον αυτών που γέμισαν σήμερα την πόλη του Ναυπλίου με δολοφονικές φόλες. Την ευαισθησία του στα ζώα δεν την αμφισβητεί κανείς. 

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top