ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί στις Φυλακές Ναυπλίου

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προσκάλεσε στις 24/1/19 στο κατάστημα κράτησης Ναυπλίου, στα πλαίσια του προγράμματος «Αναπτύσσοντας δεξιότητες ζωής στους έγκλειστους του Κ.Κ. Ναυπλίου και Τίρυνθας», το «Εργαστήρι Ελληνικού Χορού» του Χρήστου Λεβέντη, και τον Μηνά Μπαμπάτση, μουσικό απ’ το Ηράκλειο της Κρήτης, να χορέψουν και να τραγουδήσουν

Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε δυο ενότητες.

  • Στην πρώτη, τα παιδιά του εργαστηρίου, συνοδεία κρητικού λαούτου, θα χορέψουν χορούς της Κρήτης, Μαλεβιζιώτη, Πεντοζάλη, Χανιώτη και Σούστα, ενώ θα ακουστούν ριζίτικα και μαντινάδες.
  • Στην δεύτερη ενότητα θα μας ταξιδέψουν με χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, Χασάπικο, Μπάλο, Καλαματιανό, Απτάλικο και άλλους. Οι γυναίκες του τμήματος θα εμφανιστούν με νησιώτικες φορεσιές και οι άντρες με κρητικές.

Σκοπός αυτής της δράσης, στην οποία συμμετέχουν εθελοντές σπουδαστές του Εργαστηρίου, είναι να γνωρίσουν οι έγκλειστοι τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, να μάθουν για τις παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές, τους ελληνικούς σκοπούς, τα ήθη και τα έθιμα. Γιατί η τέχνη είναι δικαίωμα των εγκλείστων! (Unesco 2001, declaration on cultural diversity)

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top