ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ

8 εκατομμύρια ευρώ στο Άργος και το Ναύπλιο για αποχετεύσεις και πόσιμο νερό

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» που αφορά στη χρηματοδότηση πολλών Δήμων,με συνολικό ποσό τα 100.000.000 ευρώ και μεταξύ αυτών και τους Δήμους Άργους- Μυκηνών και Ναυπλιέων

Οι νέες χρηματοδοτήσεις των Δήμων μας αφορούν:

α) την βελτίωση του πόσιμου νερού στον Δήμο Άργους- Μυκηνών καθώς και την υδροδότηση του Κουτσοποδίου και του Σκαφιδακίου από την πηγή της Λέρνας, ύψους 2.779.000 ευρώ.

β) Την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού μηχανολογικού εξοπλισμού της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ) Άργους και Ναυπλίου, ύψους 3.110.000 ευρώ.

γ) Την βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Ναυπλιέων ύψους 2.225.000 ευρώ.

Ο συνολικός προυπολογισμός των έργων για την Αργολίδα ανέρχεται στα 8.114.000 ευρώ. Το Υπουργείο Εσωτερικών χορήγησε αυτό το μεγάλο ποσό από κρατικά κονδύλια . Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή την τμηματική καταβολή διαφόρων ποσών για την εκτέλεση Δημοτικών έργων, τροφοδοτούνται οι μειωμένοι πόροι ενίσχυσης των Ο.Τ.Α. δηλαδή οι Κ.Α.Π. (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι).

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top