ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Παγκόσμιο βραβείο για το βιολογικό μέλι του Ναυπλιώτη Γιάννη Ρεκούμη

Ένα ακόμα βραβείο κατέκτησε το μέλι έλατο(βανίλια)-θυμάρι σ’ έναν παγκόσμιο διαγωνισμό βιολογικών μελιών που έλαβε χώρα στην Ιταλία

Με βαθμολογία 85/100 κατέκτησε στην κατηγορία του αργυρό βραβείο ποιότητας.

Όπως και το 2017 με το μέλι έλατο-κουμαριά, έτσι και το 2018 ήταν χρονιά διακρίσεων για το ΜΕΛΙσμα με το μέλι έλατο(βανίλια)-θυμάρι.

Η βιολογική μελισσοκομία απαιτεί συνεχής μετακινήσεις των κυψελών για την αποφυγή τροφοδοτήσεων με μελισσοτροφές, μετακινήσεις σε μελισσότοπους όπου οι μέλισσες συλλέγουν άφθονο μέλι από αυτοφυή φυτά και δασικά δέντρα, τόσο για τις ανάγκες τους όσο και για τον μελισσοκόμο. Η βιολογική μελισσοκομία απαιτεί την τοποθέτηση των κυψελών μακριά από συμβατικές καλλιέργειες για την αποφυγή των δηλητηριάσεων από εντομοκτόνα και παρασιτοκτόνα και τέλος απαιτεί θεραπείες για τις αρρώστειες της μέλισσας κυρίως με οργανικά οξέα και αιθέρια έλαια που συναντώνται στη φύση.

Με τη δύναμη που του χαρίζουν οι διακρίσεις ο Γιάννης Ρεκούμης θα συνεχίσει να παράγει μέλι ανώτερης ποιότητας για τους απαιτητικούς καταναλωτές.

Το μέλι έλατο (βανίλια)-θυμάρι συλλέχτηκε σε προστατευόμενη περιοχή του οικολογικού δικτύου Natura 2000 όπου συνυπάρχουν κυρίως θυμάρια και έλατα, στην ανατολική Αρκαδία, στο δασικό σύμπλεγμα του όρους Πάρνωνα και σε υψόμετρο άνω των 800 μέτρων.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top