ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σταμάτησε πριν ξεκινήσει η ανάπλαση της Αιγίου και του Ψαρομαχαλά

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλιέων στις 24 Ιανουαρίου μηδενιστήκαν τα προϋπολογισθέντα ποσά για τα έργα «Ανάπλαση περιοχής Αιγίου» και «Ανάπλαση περιοχών Ψαρομαχαλά»

Η αιτιολογία που αναφέρεται στην απόφαση είναι η μη οριστική τους ένταξη, κάτι βέβαια που δεν αποκλείεται να συμβεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για το θέμα παρενέβη η δημοτική παράταξη Αναγνωσταρά απευθύνοντας κάποια ερωτήματα: «Ρωτάμε τον κύριο Κωστούρο: Από το 2016 που τα πολυδιαφημίζατε έως σήμερα τι κάνατε;;; ‘Η μήπως τα λέγατε έτσι για να χρυσώνετε το χάπι στους περίοικους, και δεν είχατε εξασφαλίσει χρήματα; Τι συμβαίνει και τα έργα σας αυτά βγήκαν από το πρόγραμμα;;; Ελπίζουμε , εμείς και οι δημότες, σε μια απάντηση σας».

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

H απάντηση της παράταξης Επόμενη Μέρα

Κυκλοφόρησε από διάφορους μονίμως αντιπολιτευόμενους, και μερίδα των ΜΜΕ, η «είδηση» περί «προβλήματος» στα έργα που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που κατατέθηκε και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση και από τον Δήμο μας.

Η είδηση αφορά τον μηδενισμό των ποσών που αντιστοιχούσαν σε κωδικούς που αφορούν τα έργα ανάπλασης του «Ψαρομαχαλά» και της οδού Αιγίου.

Το θέμα προέκυψε γιατί ενώ η χρηματοδότηση είναι κλειδωμένη μέσω της έγκρισης του σχεδίου για την βιώσιμή Αστική Ανάπτυξη, δεν έχουμε ακόμα την οριστική πράξη ένταξης των έργων. Έτσι για τεχνικούς και μόνο λόγους μηδενίστηκαν προσωρινά οι κωδικοί μέχρι να λάβει ο Δήμος την επίσημη πράξη ένταξης.

Στοιχεία:

1. 17/11/2017 Απόφαση ένταξης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 4. 200.000€

2. 30/10/2018 Άνοιγμα πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων

3. 28/12/2018 Υποβολή προτάσεων

4. 21/1/2019 Ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία για την ανάπλαση της Αιγίου και εστάλησαν

5. 31/1/2019 Ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία για Ψαρομαχαλά και εστάλησαν

Με την έγκριση και ένταξη της Στρατηγικής από τις 17/11/2017 και με την υποβολή των προτάσεων οι υπηρεσίες του Δήμου θεώρησαν ότι τα έργα και οι προϋπολογισμοί τους έπρεπε να περιέχονται στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό. Η έγκριση από το οικονομικό παρατηρητήριο το επιβεβαίωσε.

Η αποκεντρωμένη κατά τη διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού ενημέρωσε ότι η πράξη ένταξης και χρηματοδότησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (17/11/2017) δεν αρκούσε αλλά έπρεπε να υπάρχει η οριστική πράξη ένταξης για κάθε έργο ξεχωριστά.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο έγιναν οι τροποποιήσεις που ζήτησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μηδενίζοντας τους κωδικούς των έργων για να τους επαναφέρουμε με την οριστική ένταξη η οποία αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα συνιστούσαμε στους μονίμως αντιπολιτευόμενους να μην επενδύουν σε σενάρια που πολύ γρήγορα διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα (λιμάνι , κόμβος Πειραιώς , Σχολείο Ανυφί κλπ) πράσινο σημείο, αλλά να δουν λίγο πιο σοβαρά τη συμμετοχή τους στο δημόσιο διάλογο. Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη παρέμβαση ήταν το συγκλονιστικό ερώτημα «κύριε δήμαρχε πείτε την αλήθεια στους δημότες. Εγκαθίστανται πρόσφυγες στα Πυργιώτικα;»

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top