ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ

1.5000.000 € της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας από το Υπ. Μεταφορών

Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, μετά από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, η δέσμευση πίστωσης ποσού ύψους 1.500.000 € και η μεταβίβασή της προς την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης ζημιών των οδικών υποδομών της, που επλήγησαν από τη φυσική καταστροφή της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018 και την πραγματοποίηση των απαραίτητων συνοδών υδραυλικών τους έργων.

«Πρόκειται για ακόμα έναν κρίκο στη μακρά αλυσίδα των παρεμβάσεών μας στην κατεύθυνση αποκατάστασης των υποδομών της Πελοποννήσου που τα τελευταία χρόνια πλήττονται με ιδιαίτερη συχνότητα και σφοδρότητα από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές», επισήμανε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.

Διαβάστε επίσης στο Παλαμπούρτζι:  Ο καιρούλης της Δευτέρας ξεκινά την καρναβαλική έκσταση

Υπενθυμίζεται ότι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας των οποίων οι υποδομές είχαν πληγεί από τους θυελλώδεις ανέμους και τις έντονες, μεγάλου ύψους και διάρκειας, βροχοπτώσεις του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά» έχουν ήδη ενισχυθεί από το Υπουργείο Υποδομών με σημαντικές χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των υποδομών τους.

Επιπρόσθετα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκείνων των ημερών είχαν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και στο οδικό δίκτυο που βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, η οποία στη συνέχεια απέστειλε αίτημα χρηματοδότησης προς την Γενική Γραμματεία Υποδομών.

Διαβάστε επίσης στο Παλαμπούρτζι:  Φως στο οικονομικό αδιέξοδο του Γηροκομείου στο Ναύπλιο

Ο Γιώργος Δέδες, λίγες ημέρες μετά το χτύπημα του κυκλώνα, είχε επισκεφθεί την Αργολίδα συνοδευόμενος από κλιμάκιο μηχανικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών, πραγματοποιώντας αυτοψίες στις πληγείσες υποδομές και σειρά συσκέψεων με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φορείς της περιοχής. Τότε είχε διαπιστωθεί με τεκμηριωμένο τρόπο, η αναγκαιότητα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την επανόρθωση των βλαβών στα πληγέντα δίκτυα.

«Μετά από μεθοδική εργασία και προωθώντας με ταχείς ρυθμούς όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, η Γενική Γραμματεία Υποδομών δρομολόγησε άμεσα αυτό που σήμερα γίνεται πράξη: τη χρηματοδότηση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, προκειμένου να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυό της και να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της», δήλωσε ο Γιώργος Δέδες, τονίζοντας πως τα έργα θωράκισης και συντήρησης των υποδομών αποκτούν πλέον πρωτεύουσα θέση στην ιεράρχηση κάθε σοβαρού πολιτικού σχεδίου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

   
ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top