ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ

Ο 3ος Δρόμος Αξιών από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους διοργανώνει το Σάββατο 17 Μαρτίου τον “3ο Δρόμο Αξιών” με αφορμή την Ημέρα Σκέψεως που εορτάζεται από τους απανταχού ανά την υφήλιο Προσκόπους

Πρόκειται για έναν αγώνα απόστασης 16 χλμ, που συνδέει δύο περίφημα μνημεία του Άργους: Το Αρχαίο Θέατρο και την πυραμίδα του Ελληνικού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 3ο ΔΡΟΜΟ ΑΞΙΩΝ

Ώρα έναρξης: 09.30

Τόπος εκκίνησης : Αρχαίο Θέατρο Άργους

Τόπος τερματισμού: Αρχαίο Θέατρο Άργους

Σύντομη περιγραφή διαδρομής:

Ο αγώνας συνδέει δύο από τα πιο σπουδαία ιστορικά αξιοθέατα της πόλης του Άργους. Το Αρχαίο Θέατρο και την Πυραμίδα του Ελληνικού. Η αφετηρία δίνεται μπροστά από την είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Θεάτρου και Γούναρη εν συνεχεία ακολουθείται η διαδρομή από μικρούς δρόμους με κατεύθυνση το Στάδιο Άργους και συγκεκριμένα από τις οδούς Ικτίνου,Αγίου Γεωργίου , Νεοφύτου Λύτρα= ανηφορικό κομμάτι, Σταδίου, Λαλουκιώτη= ευθύ κομμάτι, για να συνεχίσει στον παράλληλο παράδρομο της επ. οδού Άργους – Κεφαλαρίου ( η οποία δεν φέρει ονομασία και με την ευκαιρία του αγώνα θα μπορούσε να ονομαστεί Δρόμος Αξιών) περνάει από το Κεφαλάρι και μπροστά από τον Ιερό Ναό ζωοδόχου Πηγής με κατεύθυνση από τον παράλληλο παράδρομο κινούμενο προς το Ελληνικό . Στο ύψος της Πυραμίδας του Ελληνικού υπάρχει ένα μικρός χωμάτινος ανηφορικός δρόμος που οδηγεί τους αθλητές μπροστά ακριβώς από την Πυραμίδα του Ελληνικού και σηματοδοτεί την επιστροφή τους για τον τελικό τους τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους.

Εκτιμώμενη ώρα ολοκλήρωσης του αγώνα: 12.00

Σταθμοί αγώνα: Ο αγώνας θα έχει δύο σταθμούς τροφοδοσίας στο 5ο και στο 10ο χλμ ενώ νερά θα δίνονται και στον τερματισμό με την ολοκλήρωση της προσπάθειας των αθλητών.

Ανώτατο όριο συμμετοχών 300 αθλητές

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη.

Κόστος συμμετοχής: 0.00 ευρώ + Να αφήσουν μια θετική Σκέψη στο επίσημο βιβλίο του Αγώνα

   
ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top