ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ

Προσεχώς κτίριο συσσιτίων στην Ευαγγελίστρια μόνο με 1.5 φιλάνθρωπα εκατομμύρια ευρώ

Μια ωραία, φιλάνθρωπη ατμόσφαιρα

«Το κτίριο συσσιτίων της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου γίνεται πραγματικότητα και γίνεται από εμάς» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησής του την Τρίτη 12 Μαρτίου, παρουσία του Δημάρχου Ναυπλίου κ. Δημήτριο Κωστούρο, τον εφημέριο του Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου Ιερέα Ελευθέριο Μίχο, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Βασίλειο Σιδέρη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Φάνη Στεφανόπουλο και Γιάννη Σαρρή.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συνεργαστήκαμε, τον παπα Λευτέρη, το Δήμαρχο Ναυπλίου και τους συνεργάτες μου στην Αργολίδα το Βασίλη Σιδέρη, τον Τάσσο Χειβιδόπουλο, το Φάνη Στεφανόπουλο, το Γιάννη Σαρρή» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «το έργο το αγκαλιάσαμε ουσιαστικά, με πράξεις συγκεκριμένες και σκληρή δουλειά. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση, αναλάβαμε ευθύνες που δεν μας αναλογούσαν και ξεπεράσαμε πολλά προβλήματα για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Αποδείξαμε ωστόσο ότι με την εμπιστοσύνη των πολιτών επιτυγχάνουμε σπουδαία αποτελέσματα για την κοινωνία της Πελοποννήσου».

«Όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται κάτω από τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου. Αυτές οι κοινωνικές δομές δεν είναι προνόμιο μόνο της χώρας μας, αλλά υπάρχουν σε όλο το σύγχρονο κόσμο, γιατί υπάρχουν αυτές οι ανάγκες. Το πρόβλημα είναι πόσο γρήγορα αντιλαμβανόμαστε αυτά τα αιτήματα των καιρών και πόσο αποτελεσματικά παρεμβαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία» δήλωσε ακόμα ο Πέτρος Τατούλης.

Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου Ιερέας Λευτέρης δήλωσε «Ιδιαίτερα χαρούμενη είναι η σημερινή μέρα, γιατί τελείωσε ένας Γολγοθάς ώστε να γίνει αυτό το κοινωνικό κτήριο, που θα αποτελέσει κοινωνικό φάρο για το Ναύπλιο, που θα στεγάσει σε ανθρώπινες συνθήκες το συσσίτιο. Κύριε Περιφερειάρχα, θέλουμε ακόμη μια φορά να σας ευχαριστήσουμε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των εθελοντών του συσσιτίου γιατί φέρατε εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο. Ευχαριστώ επίσης και το Δήμαρχο κ. Κωστούρο, ο οποίος και αυτός έτρεξε όσο γινόταν για να υλοποιηθεί το έργο αυτό. Το περιμένει η κοινωνία του Ναυπλίου το έργο αυτό».

Ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτριος Κωστούρος από την πλευρά του τόνισε «Σε μια άλλη περίοδο της κοινωνίας μας δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση. Ζούμε όμως στη δυσκολότερη περίοδο της χώρας και είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε σε αυτό. Η αντίδρασή μας ήταν από την πρώτη στιγμή η μέριμνά μας για να οικοδομηθεί ένα κέντρο εξυπηρέτησης απόρων. Τα εμπόδια ήταν πάρα πολλά σε αυτή τη διαδικασία. Αν δεν βρίσκαμε αυτιά που να ακούν και καρδιές που να επιθυμούν δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε μέχρι εδώ. Για το λόγο αυτό απευθυνθήκαμε στην Περιφέρεια και, μετά την ένταξη του έργου και μετά από πολλές διαδικασίες, φτάσαμε στην υπογραφή της σύμβασης. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για αυτό το αποτέλεσμα και στον παπά Λευτέρη που ήταν η κινητήριος δύναμη αυτής της προσπάθειας. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για όλη τη βοήθεια που μας παρείχε».

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=75oik78GTVM

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top