ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ

Μαθήματα χορού δερβίσηδων στο Ναύπλιο

Σεμινάριο Στροβιλισμού στο Ναύπλιο, 20 – 21 Απριλίου, με τον Αλέξανδρο Φαρμάκη στο ΣΩΜΑ Family Concept

Διάρκεια workshop: 7 ώρες (Σάββατο 15.00 με 19.00 / Κυριακή 12.00 με 15.00).

Κρατήσεις θέσεων απαραίτητες για τη συμμετοχή

Τι είναι ο στροβιλισμός;
Πρόκειται για μια διαλογιστική εκστατική πρακτική, που έχει τη μορφή περιστροφικού χορού (γνωστός και ως χορός των δερβίσηδων). Ο στροβιλισμός ευεργετεί τόσο σωματικά – αποτοξινωτικά, όσο πνευματικά και ψυχο-συναισθηματικά. Είναι μια πρακτική κοινότητας που μας παρέχει πολλά οφέλη αλλά κυρίως πρόσβαση στο αίσθημα της εσωτερικής ελευθερίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που έχουν την επιθυμία να στροβιλιστούν και να βιώσουν την εμπειρία της περιστροφής. Δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία καθώς θα καλύψουμε τόσο το κομμάτι της προετοιμασίας (σωματικά και διαλογιστικά) όσο και σε ζητήματα τεχνικής.
Η συνεχής περιστροφική κίνηση μπορεί να ακινητοποιήσει το νου αλλά και να μας αποκαλύψει το βάθος της εμπειρίας που ανοίγεται συνέχεια μπροστά μας.

*Το σεμινάριο γίνεται σε συνδυασμό με την παρουσίαση της παράστασης Messier 51* στο θέατρο Τριανόν το Σάββατο 20/4.*

Βιογραφικό Εισηγητή
Ο Αλέξανδρος Φαρμάκης μαθήτευσε δίπλα στον Βίκο Ναχμία στον εκστατικό στροβιλισμό, το I Ching και τον διαλογισμό. Έχει εκπαιδευτεί και εξασκεί το Shiatsu και το Reiki (Master Usui Reiki). Έχει ολοκληρώσει σεμινάρια πάνω στις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις του Time Therapy (Effie Schoch), αλλά και του Process Work (PWI, DDI), και εκπαιδεύεται στο Emotionally Focused Therapy for Couples. Έχει σπουδάσει Νομικά και Φιλοσοφία του Δικαίου.

Ο Αλέξανδρος έχει ασχοληθεί με το θέατρο και την μετάφραση και έχει συμμετάσχει ως στροβιλιστής στις παραστάσεις Στροφοδίνες και Τζ. Ρουμί (Θέατρο Σφενδόνη – 2009, Μουσείο Μπενάκη κτ. Πειραιώς – 2010), ως στροβιλιστής στη Στροφοδίνη 3 (Bios Main – 2013), Στροφοδίνες (Φεστιβάλ Αθηνών – Πειραιώς 260 – 2015), ως στροβιλιστής και βοηθός σκηνοθέτη. Από το 2014 διδάσκει στροβιλισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

*Μη ξεχνάς να βοηθάς το Παλαμπούρτζι

Το Παλαμπούρτζι, γράμματα από τη φυλακή, είναι ένα πλήρως εξαρτημένο μέσο ενημέρωσης. Εξαρτάται απόλυτα από τις βουλές και τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο του συντάκτη του καθώς και από τις αντιφατικές εγκεφαλικές του παρορμήσεις, ενίοτε αμφιλεγόμενες. Αν και εξαρτημένο, ο συντάκτης του επιτρέπει την αναπαραγωγή οποιουδήποτε υλικού χωρίς να κλειδώνει το περιεχόμενό του, να ζητάει να δώσει έγγραφη άδεια ή να πάρει ανταλλάγματα καθότι θεωρεί πως τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν σε όλους και όλες.

Μη ξεχνάς λοιπόν να βοηθάς το Παλαμπούρτζι με όποιον τρόπο μπορείς.

  • Μπορείς να το βοηθήσεις στέλνοντας ειδήσεις, φωτογραφίες, σχόλια, απόψεις σου καθώς και προβλήματά σου, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο palabourtzi@gmail.com.
  • Μπορείς να το βοηθήσεις διαφημίζοντας σε προσιτές τιμές την επιχείρηση ή τη δραστηριότητά σου είτε με την τοποθέτηση banner ή ενός ρεπορτάζ-αφιερώματος της επιχείρησης ή της δραστηριότητάς σου. 
  • Τέλος, μπορείς να του στείλεις κανά φραγκάκι στο λογαριασμό δωρεών (donations) που έχει φτιάξει, πατώντας ΕΔΩ.

Στήριξε την εξαρτημένη δημοσιογραφία!

 

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top