ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

Δυο κρατούμενοι των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας στερούνται εκπαιδευτικής άδειας

Ενημέρωση από τις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας για το Θεόφιλο Μαυρόπουλο και Γιάννη Μιχαηλίδη

Σχετικά με τους πολιτικούς κρατούμενους Θεόφιλο Μαυρόπουλο και Γιάννη Μιχαηλίδη τα πράγματα παραμένουν ως εξής: 

Η εισαγγελέας επόπτης των αγροτικών φυλακών Τίρυνθας Παναγιωτοπούλου αποφάσισε προ δύο εβδομάδων την αναστολή των εκπαιδευτικών αδειών για το Γιάννη Μιχαηλιδη και την αναβολή εξέτασης του αιτήματος για τη χορήγηση παρόμοιων αδειών στον Θεόφιλο Μαυρόπουλο, με το πρόσχημα ότι έχει υπάρξει παρέμβαση από το Υπουργείο, χωρίς ωστόσο να έχει να επιδείξει κάποια σχετική γραπτή οδηγία, υπόμνημα ή οτιδήποτε άλλο.

Εδώ και παραπάνω από δυο εβδομάδες λοιπόν, η συγκεκριμένη εισαγγελέας δεν αναλαμβάνει να εκδώσει κάποια απόφαση αναμένοντας, όπως ισχυρίζεται κάποια κατεύθυνση από το Υπουργείο, ενώ προειδοποίησε τους δύο πως υπάρχει περίπτωση να μεταχθούν από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου (στις οποίες δεν προβλέπεται ο ίδιος ευεργετικός υπολογισμός ποινής).

Παράλληλα όλο το παραπάνω μπαλάκι ευθυνών κοστίζει στους 2 κρατούμενους ένα κεκτημένο, πλέον, δικαίωμα, μια πολύτιμη ανάσα ελευθερίας. Επιπλεόν, ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος αντιμετωπίζει μια ακόμη κατάσταση παραλογισμού καθώς, ενώ έχει μεταχθεί σε κατάστημα αγροτικών φυλακών, παραμένει σε ένα καθεστώς στο οποίο δεν προσμετράται, προς το παρόν, κανένας ευεργετικός υπολογισμός. Ταυτόχρονα περιορίστηκε η δυνατότητα του για ελεύθερα επισκεπτήρια και δεν του έχει επιτραπεί η πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ως είθισται για κρατούμενους που παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι δύο κρατούμενοι δεν είναι μόνοι τους. Είτε πρόκειται για απλή ευθυνοφοβία, είτε για την δυσκίνητη γραφειοκρατία του δημοσίου, είτε για καθαρή εκδικητικότητα, το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο: μια ακόμα απόπειρα να περισταλεί ένα κεκτημένο δικαίωμα.

 

*Μη ξεχνάς να βοηθάς το Παλαμπούρτζι

Το Παλαμπούρτζι, γράμματα από τη φυλακή, είναι ένα πλήρως εξαρτημένο μέσο ενημέρωσης. Εξαρτάται απόλυτα από τις βουλές και τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο του συντάκτη του καθώς και από τις αντιφατικές εγκεφαλικές του παρορμήσεις, ενίοτε αμφιλεγόμενες. Αν και εξαρτημένο, ο συντάκτης του επιτρέπει την αναπαραγωγή οποιουδήποτε υλικού χωρίς να κλειδώνει το περιεχόμενό του, να ζητάει να δώσει έγγραφη άδεια ή να πάρει ανταλλάγματα καθότι θεωρεί πως τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν σε όλους και όλες.

Μη ξεχνάς λοιπόν να βοηθάς το Παλαμπούρτζι με όποιον τρόπο μπορείς.

  • Μπορείς να το βοηθήσεις στέλνοντας ειδήσεις, φωτογραφίες, σχόλια, απόψεις σου καθώς και προβλήματά σου, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο palabourtzi@gmail.com.
  • Μπορείς να το βοηθήσεις διαφημίζοντας σε προσιτές τιμές την επιχείρηση ή τη δραστηριότητά σου είτε με την τοποθέτηση banner ή ενός ρεπορτάζ-αφιερώματος της επιχείρησης ή της δραστηριότητάς σου. 
  • Τέλος, μπορείς να του στείλεις κανά φραγκάκι στο λογαριασμό δωρεών (donations) που έχει φτιάξει, πατώντας ΕΔΩ.

Στήριξε την εξαρτημένη δημοσιογραφία!

 

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top