ΙΣΤΟΡΙΕΣ

10 συμπεράσματα των τοπικών εκλογών της Αργολίδας

Γράφει ο Mario Vagman

1. Τα likes δεν φέρνουν ψήφους.

2. Παρατάξεις που οργανώνονται την τελευταία στιγμή, τον τελευταίο χρόνο, δεν έχουν καμία ελπίδα νίκης. Κάποιες ρεζιλεύονται κιόλας.

3. Τα κόμματα δεν παίζουν κανέναν ρόλο στις επιλογές των πολιτών. Μόνο μερικά πρόβατα βουλευτών. Λίγα.

4. Πολιτική αντιπαράθεση προγραμμάτων δεν υπάρχει πια. Μόνο πρόσωπα.

5. Οι ψήφοι θέλουν επαφή πόρτα-πόρτα, τηλέφωνο στο τηλέφωνο και 20ευρω ή 50ευρω. Αλλιώς δεν έρχονται ποτέ. Οι δωροδοκίες ήταν άπειρες σε αυτές τις εκλογές, υπάρχουν και φωτογραφίες, όπως και οι απειλές και δημιουργούν ένα κλίμα παρακμής για το μέλλον.

6. Κλίμα ελπίδας όμως δημιουργεί η παράταξη Ανάπλι Εμπρός και η απήχηση που είχε. Δημιουργεί τις βάσεις για μελλοντικές παρατάξεις μόνο σε τοπικό επίπεδο και με τοπικό προσανατολισμό αφού τα χωριά της Αργολίδας απέδειξαν για άλλη μια φορά πως είναι βαθιά χωμένα στη διαφθορά, στη δοσοληψία, στο αλισβερίσι και στην πνευματική κατάντια τους.

7. Την περίοδο των εκλογών ανθίζει το είδος των ηλίθιων που δεν έχουν καμία επαφή με την κοινωνία και λένε αρλούμπες.

8. Όλα τα ανώνυμα και ψεύτικα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν ή δεν υποστηρίζουν κάποιον είναι εμμονικά και φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα γιατί κουράζουν.

9. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν παίζουν κανέναν ρόλο στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Η δημοσιογραφία έχει χάσει κάθε υπόληψη, όποια είχε τέλος πάντων.

10. Οι δήμοι είναι κρατικά λάφυρα, οι τελευταίοι ίσως οργανισμοί διακίνησης χρημάτων, και όλη η μάχη για την κατάκτησή τους είναι ένας αγώνας για προσωπική προβολή και οικονομική εξασφάλιση της ομάδας διαχείρισής τους. Αλλαγές και ανάπτυξη πια μπορεί να φέρει μόνο η οργανωμένη κοινωνία.

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top