ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Βαρουφάκης από το Ναύπλιο: Ο Μητσοτάκης θα εφαρμόσει το μοντέλο της Λετονίας

Μπαίνουμε στο 4ο Μνημόνιο. Ο κύριος Μητσοτάκης, σίγουρος νικητής των εκλογών, πρέπει να ευχαριστεί τον κύριο Τσίπρα κάθε βράδυ καθώς μετακύλησε τα χρέη της χώρας μετά το 2030. Έτσι θα μπορέσει άνετα να εφαρμόσει ως πρωθυπουργός το μοντέλο της Λετονίας, ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο εργασιακού μεσαίωνα, ιδιωτικοποιήσεων, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και μιας παρασιτικής οικονομίας που θα ευημερούν τα νούμερα και θα πεθαίνουν ή θα φεύγουν οι άνθρωποι

Τάδε έφη Γιάνης Βαρουφάκης, χθες το βράδυ, στο ξενοδοχείο ΡΕΞ στο Ναύπλιο, στην παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του στην Αργολίδα. Ο Δημήτρης Λάμπρου, ο Δημήτρης Γεωργόπουλος Ζούτας και η Κρινιώ Οικονομοπούλου που ανακοινώθηκε σήμερα, θα αποτελούν το ψηφοδέλτιο του ΜΕΡΑ25 στην Αργολίδα.

Κατά τα άλλα η συζήτηση με το κοινό που γέμισε την αίθουσα χθες ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, χωρίς βαρετές πολιτικές ομιλίες αλλά περισσότερες κουβέντες και ερωτήσεις.

Ο Βαρουφάκης ρωτήθηκε για πολλά και απάντησε στα περισσότερα. Οικολογία, οικονομία, ελληνοτουρκικά και διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας ήταν βασικά θέματα της συζήτησης.

Ενδιαφέροντα σημεία της συζήτησης

– Οι εξορύξεις φυσικού αερίου και πετρελαίου καταστρέφουν τις χώρες οικονομικά και περιβαλλοντικά. Ο λαός δεν κερδίζει ποτέ τίποτα, μόνο οι εταιρείες. Οι εξορύξεις επίσης προκαλούν πάντοτε συγκρούσεις και θερμά επεισόδια.

– Η Ελλάδα ζει σε καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας μέχρι το 2060.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να κάνει πιστευτή αντιπολίτευση.

– Το 2018 έφυγαν 13.000 Έλληνες για το εξωτερικό. Η φυγή των νέων συνεχίζεται.

– Δεν επιθυμούμε να φύγουμε από το ευρώ αλλά δεν το φοβόμαστε κιόλας. Οι ηγεσίες των κρατών της Ευρώπης είναι συχνά αυτοκαταστροφικές και μπορεί να το προκαλέσουν, αν αντισταθούμε στη λιτότητα.

– Η μόνη λύση είναι το τέλος της λιτότητας, η σκληρή διαπραγμάτευση για την αναδιάρθωση του χρέους, η μείωση της φορολογίας και η δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.

Σε γενικές γραμμές ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 συνεχίζει να υπερασπίζεται τις πολιτικές που εφάρμοσε και ως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί με ισχυρά επιχειρήματα 3 οικονομικών δεικτών πως η περίοδος που άσκησε οικονομική πολιτική δεν κόστισε απολύτως τίποτα και επέμεινε πως καθόλη τη διάρκεια της τότε διαπραγμάτευσης η οικονομική ελίτ της Ελλάδας, η αντιπολίτευση αλλά και μέλη της κυβέρνησης λειτουργούσαν πισώπλατα και εναντίον των ενεργειών του.

Όλα κρίνονται βεβαίως από την ιστορία και από την έρευνα των στοιχείων.

Αν κάτι όμως είναι σίγουρο από όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης χθες είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το δημοψήφισμα του 2015 για να το χάσει. Το έχει ξαναπεί πολλές φορές αυτό.

Η κοινή λογική και η ιστορική συνέχεια της άμεσης υποχώρησης-υποταγής, το αποδεικνύουν.

Ένα τελευταίο σχόλιο

Ο κόσμος που μαζεύτηκε στην εκδήλωση δείχνει πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες το ΜΕΡΑ25 να μπει στη Βουλή. Όχι πως η αίθουσα ήταν μεγάλη και ο κόσμος πολύς. Το ενδιαφέρον των ανθρώπων όμως να ακούσουν, να ρωτήσουν ακόμα και να διαφωνήσουν δείχνει πως στην κοινωνία υπάρχει ακόμα μια φλόγα αντίδρασης, έστω και αστικής.

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top