ΙΑΤΡΕΙΟ

Δεν είμαστε καλά γενικώς – Αύξηση των ψυχικά ασθενών στην Αργολίδα

Στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Άργους εξετάστηκαν 5.022 ασθενείς το 2017, ενώ αυξήθηκαν πολύ την επόμενη χρονιά. Το 2018 εξετάστηκαν 6.677 ασθενείς

Η λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής προσεχώς θα γίνεται με 24ωρη νοσηλεία, έτσι ώστε να καλύπτονται αποτελεσματικά όλοι οι ασθενείς.

Από το Σεπτέμβρη 2019 το Ψυχιατρικό Τμήμα Άργους έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν ήδη τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, F/U, κλινική Depot, ομάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, καθώς και κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας με περιοχή ευθύνης το σύνολο του νομού.

Πρόκειται όμως για μια μονάδα μερικής νοσηλείας. Απευθύνεται στον ενήλικο πληθυσμό των ασθενών, για τους οποίους η 24ωρη ψυχιατρική νοσηλεία δεν κρίνεται αναγκαία, ενώ η αντιμετώπιση τους σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου δεν επαρκεί. Τα άτομα που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Ημέρας παραπέμπονται και από άλλες Μονάδες Ψυχικής Υγείας ή προσέρχονται με δική τους πρωτοβουλία. Κάθε παραπομπή ακολουθείται από μια ‘’συνέντευξη εκτίμησης’’ στην οποία μετέχει και η οικογένεια του ασθενούς ή τουλάχιστον ένα μέλος της. Στη συνέντευξη αυτή αξιολογείται η καταλληλότητα του ασθενούς για το θεραπευτικό πρόγραμμα, γίνεται ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου Ημέρας, συζητούνται οι προσδοκίες και όροι της συνεργασίας του ασθενούς και της οικογένειας με το Νοσοκομείο Ημέρας και τίθενται οι θεραπευτικοί στόχοι.

Θα είχε ενδιαφέρον να δημοσιοποιηθεί κάποια στιγμή από τους Φαρμακοποιούς της Αργολίδας η στατιστική σχετικά με τη χρήση ψυχοφαρμάκων και ηρεμιστικών στο νομό.

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top