ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το Παλιό Ναύπλιο είναι ένας σκουπιδότοπος

Σε σημερινή ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας anagnostis.org δημοσιεύεται αυτή η φωτογραφία, σημερινή φωτογραφία, που αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών στο παλιό Ναύπλιο

Τα σκουπίδια συλλέγονται χωρίς κάδους εδώ και αρκετό καιρό, σε διάφορα σημεία της παλιάς πόλης, όπου περνάει το όχημα του Δήμου.

Αυτό το σύστημα δημιουργεί καταστάσεις, όπως αυτή της φωτογραφίας. Πέρσι, όταν υπήρχαν κραυγές, φωνές και διαμαρτυρίες από κατοίκους, καταστηματάρχες και υπαλλήλους, εντάχθηκαν μέσα στον πυρετό της αντιπολιτευτικής παράκρουσης λόγω εκλογών και ο Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και οι λοιποί υπεύθυνοι δεν έκαναν πίσω στη λανθασμένη επιλογή τους.

Φέτος όμως η Δημοτική Αρχή είναι ξανά νικήτρια, έχει μπροστά της πολλά χρόνια διοίκησης και πρέπει να αλλάξει γνώμη τώρα που είναι νωρίς.

Όλοι και όλες έχουν πρόβλημα με αυτό το σύστημα συλλογής σκουπιδιών. Περπατούν δεκάδες μέτρα για να αφήσουν τα σκουπίδια εκεί που πρέπει και οι επισκέπτες βλέπουν για αρκετή ώρα σημεία που βρωμοκοπάνε.

Είναι απλά μια υποανάπτυκτη εικόνα πόλης που προκαλεί ντροπή. Οι πάντες βρίζουν. Και όσοι δε βρίζουν, φοβούνται ή βολεύονται με άλλους τρόπους και δεν το κάνουν δημόσια.  Και οι τουρίστες βλέπουν ανθρώπους να κουβαλούν σακούλες σκουπιδιών για δεκάδες μέτρα. Πιο παρακμή, πεθαίνεις.

Ως εκ τούτου ένας σωστός και δίκαιος άρχοντας δεν έχει πάντα δίκιο. Ένας σωστός και δίκαιος άρχοντας ξέρει και αναγνωρίζει πως κάνει λάθη. Ειδικά λάθη που προσβάλλουν την αισθητική όλων.

Με ελάχιστη ελπίδα πως θα αλλάξει το σύστημα αυτό, λόγω χαρακτήρα των δημοτικών αρχόντων, και χωρίς ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης. 

Mario Vagman

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top