ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ

Οι προτεινόμενες ειδικότητες των ΔΙΕΚ Ναυπλίου και Άργους

Προτάσεις ειδικοτήτων από τα ΔΙΕΚ Άργους και Ναυπλίου

Το Δ.ΙΕΚ Άργους, κατέθεσε στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς τις εξής προτάσεις για νέες ειδικότητες:

1. Διασώστης – πλήρωμα Ασθενοφόρου
2. Τεχνικός Δενδροκομίας και εναλλακτικών δενδρωδών καλλιεργειών
3. Προπονητής αθλημάτων
4. Βοηθός νοσηλευτικής ατόμων με ειδικές παθήσεις
5. Τεχνικός αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ
6. Βοηθός εργοθεραπείας
7. Φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
8. Τεχνικός μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων και μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου

Για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2019B στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ναυπλίου προτείνουμε τις ακόλουθες ειδικότητες.

1 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)

Το Ναύπλιο ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας και της Μεσογείου δικαιούται περισσότερο από κάθε άλλο μέρος να διαθέτει την ειδικότητα της φιλοξενίας στον τουρισμό. Η ειδικότητα αποσκοπεί στη δημιουργία άριστα καταρτισμένων στελεχών που θα δραστηριοποιηθούν στο τομέα των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης.

2 ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΤΟ Δημόσιο ΙΕΚ Ναυπλίου διαθέτει πάντα άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτές. Ανταποκρινόμαστε στην υψηλή ζήτηση των αποφοίτων λόγω των πολλών ξενοδοχείων, εξοχικών κατοικιών και των απαιτήσεων φύλαξης κατοίκων, επισκεπτών και περιουσιών της ευρύτερης περιοχής.

3 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Ο σύγχρονος δημοσιογράφος οφείλει να είναι σε θέση να παράγει δημοσιογραφικό περιεχόμενο για κάθε κατηγορία Μέσου ενημέρωσης (Τύπος, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο), σύμφωνα με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και υιοθετώντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας.

4 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Η Αργολίδα παράγει άριστες πρώτες ύλες καλλυντικών. Η παράδοση των χειροποίητων προϊόντων θα ενισχυθεί από την επιστημονική προσέγγιση, τις θεωρητικές γνώσεις και την πλήρη κατάρτιση για πρακτικές εφαρμογές στην εργαστηριακή και βιομηχανική παραγωγική διαδικασία των προϊόντων του κλάδου.

5 ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

Ο κάτοχος διπλώματος ΙΕΚ στην ειδικότητα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» έχει πιστοποιήσει τις επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες που τον καθιστούν ικανό να εργαστεί σε κέντρα προσχολικής αγωγής (βρεφονηπιακούς σταθμούς) καθώς και σε κέντρα ειδικής αγωγής που φιλοξενούν βρέφη και νήπια ηλικίας 0-6 χρόνων, ιδιωτικούς ή του δηµοσίου φορέα, σε συνεργασία με τον/την υπεύθυνο/η βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό ή ειδικό παιδαγωγό.

6 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Τεχνικός Δασικής Προστασίας» μπορούν να εργαστούν:
• Σε Δήμους • Σε Δημόσιες Υπηρεσίες • Σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου • Σε προστατευόμενες δασικές περιοχές- εθνικούς δρυμούς • Σε δασοτεχνικά έργα • Σε ιδιωτικούς χώρους αναψυχής • Σε γραφεία εξυπηρέτησης δασικών υποθέσεων • Ως ιδιωτικός υπάλληλος σε ιδιώτες δασοκτήμονες • Σε πάρκα ως δασοφύλακες • Σε εταιρίες οργάνωσης δραστηριοτήτων στη φύση του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και στις χώρες της Ε.Ε.

7 ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

O απόφοιτος των ΙΕΚ της ειδικότητας «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας» με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, εφαρμόζει τις αρχές της επιστήμης του management, της οικονομίας και των δημοσίων σχέσεων. Απασχολείται σε τμήματα και διευθύνσεις των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, των μονάδων του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα

8 ΜΟΥΣΙΚΗ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Στο Ναύπλιο διοργανώνονται τακτικά εκλεκτές μουσικές εκδηλώσεις. Το γεγονός και μόνο ότι φέτος το Φεστιβάλ Ναυπλίου διοργανώθηκε για 28η χρονιά, αποδεικνύει ότι υπάρχει εδραιωμένη μουσική παράδοση με ισχυρή πολιτιστική αξία. Για τους φίλους της μουσικής το ΔΙΕΚ Ναυπλίου εντάσσει στο πρόγραμμά του την ειδικότητα Μουσική Τραγούδι. Η θεωρητική κατάρτιση συνοδεύεται από ειδικά σχεδιασμένες ασκήσεις φωνητικής τοποθέτησης, μουσικής πρακτικής, καθώς και ασκήσεις κίνησης και υποκριτικής για τραγουδιστές, οι οποίες έχουν στόχο να ενδυναμώσουν τις δεξιότητες των καταρτιζομένων και να διευρύνουν τις δυνατότητές τους στην ερμηνεία του σύγχρονου τραγουδιού.

Και για τα 2 ΔΙΕΚ αναμένεται η τελική έγκριση.

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top