ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η πολιορκία της Τριπολιτσάς και η Έξοδος του Μεσολογγίου σε 1300 Playmobil

Την Επανάσταση του 1821 ενσάρκωσε η Playmobil με 13000 κομμάτια και 20 διοράματα σε πρωτότυπη έκθεση που πραγματοποιείται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Συγκεκριμένα, η έκθεση αναπαριστά την πολιορκία της Τριπολιτσάς, την Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Όρκο των Φιλικών, την Αρπαγή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν, τη δολοφονία του Καποδίστρια και άλλα σημαντικά γεγονότα της Επαναστατικής περιόδου, σύμφωνα με το euronews.gr.

«Ο στόχος μας είναι βασικά να ανοίξει το μουσείο προς το ευρύτερο κοινό. Στα παιδιά, τα οποία υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα σκεφτόντουσαν να έρθουν να το επισκεφθούν. Θέλουμε να προβάλλουμε μια διαφορετική προσέγγιση της περιόδου της Επανάστασης του 1821, ώστε να δώσουμε αφορμές στους μικρούς επισκέπτες, ώστε να τη δουν διαφορετικά» δήλωσε η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης, Νατάσα Καστρίτη.

Μάλιστα, 80 πρωταγωνιστές της Επανάστασης, Έλληνες, φιλέλληνες αλλά και Οθωμανοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο αποδίδονται σε φιγούρες Playmobil.

Ένας από τους πέντε συλλέκτες Playmobil που δούλεψαν για την έκθεση, ο Άγγελος Γιακουμάτος είπε στο Euronews:

«Μέσα από το παιχνίδι μπορούν να περάσουν στα παιδιά πάρα πολλά ιστορικά στοιχεία και μπορούν να πάρουν μια γεύση της ατμόσφαιρας του 1821. Έχουμε φροντίσει ακόμη και τα πιο δραματικά γεγονότα της εποχής να τα αναπαραστήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ανώδυνο στα παιδιά και να μπορέσουν πάρουν μια εικόνα για το τι γινόταν εκείνη την εποχή και το τι έκαναν οι πρόγονοί τους».

Η έκθεση «Το ’21 Αλλιώς. Η Ελληνική Επανάσταση σε διοράματα Playmobil» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Ιστορικού μουσείου για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και διαρκεί μέχρι τον Μάιο του 2020.

   
ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top