ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ από την αντιπολεμική συγκέντρωση στο Ναύπλιο

Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία των πολιτών στην πλατεία Δημαρχείου, στη συγκέντρωση που οργανώθηκε από ενεργούς πολίτες της περιοχής για την υποστήριξη στον αγώνα των Κούρδων

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της δικηγόρου Κορίνα Ρεπούση που συμμετέχει στην υπεράσπιση Κούρδων αγωνιστών ενώ συμμετείχε και στην υπόθεση Οτσαλάν. Μαζί της ήταν και ο Κούρδος αγωνιστής που ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα μετά απο δύο χρόνια εγκλεισμού του σε Τούρκικες φυλακές όπου και βασανίσθηκε.

Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η δράση. Θα γίνει πρώτα ενημέρωση από το Σύλλογο των Κούρδων της Αθήνας για να μαζευτούν στην Αργολίδα είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, φάρμακα και τρόφιμα στους πληγέντες Κούρδους αγωνιστές.

Aν κρίνουμε από την ανταπόκριση του κόσμου, η ανταπόκριση στην αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης θα είναι το ίδιο δυναμική.

Για τη συγκέντρωση ο Τόλης Κοίνης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό

ΜΑΘΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΡΔΟ

Παρ’ όλες τις διαφωνίες για τον τρόπο οργάνωσης (φιλοκουρδική ή φιλοσυριακή;) της συγκέντρωσης ενάντια στην Τουρκική εισβολή στην Συρία και την επαπειλούμενη εθνοκάθαρση των Κούρδων, η συγκέντρωση στην πλατεία των Τριών Ναυάρχων είχε επιτυχία. Παρότι διαφημίστηκε μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωσε περί τα 400 άτομα (μην το πάρουμε επάνω μας γιατί είχαν έρθει και πολλοί Αργείτες). Οι οργανωτές περιορίστηκαν δια στόματος Δημήτρη Παπαδημόπουλου σε μια επιγραμματική τιτλοποίηση του θέματος, αποφεύγοντας προς τιμήν τους, να παρουσιάσουν εαυτούς ως ειδήμονες της διεθνούς πολιτικής.

Η σημαντικότερη παρουσία ήταν ενός νεαρού Κούρδου που διάβασε ένα κείμενο. Ο άνθρωπος αυτός ξεκαθάρισε τι σημαίνει αγώνας για ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, έννοια η οποία έχει κονιορτοποιηθεί στον κυρίαρχο πολιτικό λόγο πρώτα από τους εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ, μετά από τους μενουμευρώπηδες της ΝΔ και τέλος από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, δεν υπήρξε καταγγελία της γενεσιουργού δυνάμεως που είναι ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ… μην τα θέλουμε όλα δικά μας… Μας ικανοποίησε απόλυτα ο εθνικοαπελευθερωτικός λόγος του Κούρδου. (Η ικανοποίησή μου φαίνεται στο δεξιό μέρος της φωτογραφίας … οι τιράντες μου πάνε στραβά!!!)

Ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος στη σύντομη ομιλία του καταδίκασε εκ μέρους των πολιτών τη εισβολή των Τούρκων στη Συρία και τη γενοκτονία τω Κούρδων και στη συνέχεια παρουσίασε την Κορίνα Ρεπούση που ανέφερε:

Για αρχή σας ευχαριστώ για την αλληλεγγύη που προσφέρεται απλόχειρα στο κουρδικό λαό ! Και σας φέρνω επαναστατικά χαιρετίσματα από το πολιτικό κέντρο Κουρδισταν της Αθήνας. Θα Θέλαμε να ξέρετε πως Ως λαός, είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε μέχρι τη νίκη της Ειρήνης.

Αντιστεκόμαστε 8 η ημέρα στους βομβαρδισμούς των μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκίας.

Ενάντια στην τουρκική κατοχή και την εθνοκάθαρση των Κούρδων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία.
Από την εγκαθίδρυση της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, τα σύνορα μεταξύ

Τουρκίας και Βόρειας και Ανατολικής Συρίας ήταν εξαιρετικά ασφαλή και δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ ένοπλες ενέργειες κατά της Τουρκίας. Στις πρόσφατες συνομιλίες -με τη διαμεσολάβηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ- μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και του τουρκικού κράτους, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) επέδειξαν την προθυμία τους να εργαστούν στην κατεύθυνση μιας διαρκούς ειρήνης.

Με την πρόσφατη δήλωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός Πρόεδρος D. Trump παραβίασε τη συμφωνία μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και του τουρκικού κράτους. Η δήλωση αυτή καταδεικνύει ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει τους Κούρδους, με αποτέλεσμα μια περιοχή, η οποία μέχρι στιγμής υπήρξε όαση σταθερότητας και συνύπαρξης στη Συρία, να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μιας αιματηρής σύγκρουσης.

Ο Ερντογάν και το αυταρχικό καθεστώς του αντιπροσωπεύουν την ολοκληρωτική δικτατορία, τον μιλιταρισμό και τη βίαιη δίωξη των μειονοτήτων, των Κούρδων και των συμμάχων τους στη Βόρεια και Ανατολική Συρία. Περισσότεροι από 11.000 άνδρες και γυναίκες από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας έδωσαν τη ζωή τους για να απελευθερώσουν την περιοχή από την ISIS, να προστατεύσουν τους λαούς της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και να τους προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον και περισσότεροι από 22.000 τραυματίστηκαν σε αυτόν τον αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο, ο κόσμος προστατεύτηκε από τη βιαιότητα της ISIS.
Η συνεχείς εισβολή στην περιοχή από τις τουρκικές δυνάμεις θα δημιουργήσει συνθήκες υπό τις οποίες ο ISIS μπορεί να αναβιώσει και να διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και να γίνει ξανά απειλή για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τον κόσμο, προκαλώντας το θάνατο και την καταστροφή και εξωθώντας εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά.

Ως εκ τούτου, καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση ενάντια στην τουρκική κατοχή και την επαπειλούμενη εθνοκάθαρση εναντίον των Κούρδων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία,

Για να πετύχουμε τον στόχο μας, στηριζόμαστε στη διεθνή αλληλεγγύη και στον κοινό αγώνα όλων των Λαών και που αγαπούν την ελευθερία.
Οπως λέει και ο κουρδικός λαός
” Berxwedan Jiyane “
Η αντίσταση φέρνει ζωή !

 

*Μη ξεχνάς να βοηθάς το Παλαμπούρτζι

Το Παλαμπούρτζι, γράμματα από τη φυλακή, είναι ένα πλήρως εξαρτημένο μέσο ενημέρωσης. Εξαρτάται απόλυτα από τις βουλές και τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο του συντάκτη του καθώς και από τις αντιφατικές εγκεφαλικές του παρορμήσεις, ενίοτε αμφιλεγόμενες. Αν και εξαρτημένο, ο συντάκτης του επιτρέπει την αναπαραγωγή οποιουδήποτε υλικού χωρίς να κλειδώνει το περιεχόμενό του, να ζητάει να δώσει έγγραφη άδεια ή να πάρει ανταλλάγματα καθότι θεωρεί πως τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν σε όλους και όλες.

Μη ξεχνάς λοιπόν να βοηθάς το Παλαμπούρτζι με όποιον τρόπο μπορείς.

  • Μπορείς να το βοηθήσεις στέλνοντας ειδήσεις, φωτογραφίες, σχόλια, απόψεις σου καθώς και προβλήματά σου, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο palabourtzi@gmail.com.
  • Μπορείς να το βοηθήσεις διαφημίζοντας σε προσιτές τιμές την επιχείρηση ή τη δραστηριότητά σου είτε με την τοποθέτηση banner ή ενός ρεπορτάζ-αφιερώματος της επιχείρησης ή της δραστηριότητάς σου. 
  • Τέλος, μπορείς να του στείλεις κανά φραγκάκι στο λογαριασμό δωρεών (donations) που έχει φτιάξει, πατώντας ΕΔΩ.

Στήριξε την εξαρτημένη δημοσιογραφία!

 

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top