ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΚΛΙΣΗ

Ελλάδα 2019 – Εισβολή αστυνομικών σε προβολές του Joker για να «μαζέψουν» τους ανήλικους

Την εισβολή αστυνομικών στην κυριακάτικη απογευματινή προβολή της ταινίας Joker στον κινηματογράφο Αελλώ, για να απομακρύνουν παιδιά κάτω των 18 ετών, καταγγέλλουν πολίτες, ενώ ήδη πλήθος σχετικών αναρτήσεων κάνει το γύρο των social media

Σύμφωνα με τις επώνυμες δημόσιες καταγγελίες, η έφοδος έγινε μετά από τηλεφώνημα υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού που παρακολουθούσαν την ταινία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι αστυνομικοί που μπήκαν στον χώρο του σινεμά ήταν ένοπλοι.Επιπλέον όσοι γονείς συνόδευαν παιδιά κινδυνεύουν με κατηγορίες παραμέλησης ανηλίκου.

Απ’ την αστυνομία μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται μόνο η πληροφορία για κλήση καταγγελίας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

“Ανακοινώνεται ότι χθες (Κυριακή, 20-10-2019) και προχθές (Σάββατο, 19-10-2019), μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Μαρούσι και Κυψέλη, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών.

Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα”.

Αναφορικά με το ότι πήγαν οι αστυνομικοί στους κινηματογράφους, αξιωματικοί της ΓΑΔΑ αναφέρουν ότι από την στιγμή που άνοιξε κάρτα στην Άμεση Δράση, από την στιγμή που έγινε δηλαδή επίσημη κλήση, δεν μπορούσαν να μην ανταποκριθούν, καθώς όσο παρωχημένη και αν είναι νομοθεσία δεν παύει να είναι νόμος.

Αναφορικά με ορισμένες υπερβολές που γράφτηκαν στο διαδίκτυο περί πάνοπλων αστυνομικών, ΕΚΑΜ κλπ. προφανώς και δεν ισχύουν και αναφέρεται αυτό στην επίσημη δήλωση, ενώ σε ότι αφορά τα περί προσαγωγών, που επίσης αναφέρθηκαν από ορισμένους, διαψεύδονται και οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν πως αυτό που έγινε, στην περίπτωση του «Mall» ήταν να καταγραφούν οι ανήλικοι, να ενημερωθούν οι γονείς τους για να μεταβούν εκεί και να τους παραλάβουν και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία για τον υπεύθυνο του κινηματογράφου, ενώ στην περίπτωση του «ΑΕΛΛΩ» απλά ενημερώθηκαν οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά τους και δεν σχηματίστηκε καν δικογραφία.

Σε ό,τι αφορά τέλος το γιατί έγιναν όλα αυτά, παραπέμπουν στις δύο υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού που επικαλέστηκαν την ιδιότητά τους και προχώρησαν στην σχετική καταγγελία… Σε ό,τι αφορά το τελευταίο σκέλος έχουν γίνει σχετικές τοποθετήσεις και από την Υπουργό Πολιτισμού που έχει ζητήσει την εσωτερική πειθαρχική διερεύνηση του ζητήματος και τονίζει ότι οι δύο γυναίκες δεν είχαν λάβει τέτοιες οδηγίες από την Υπηρεσία τους.

Σε αντίθεση όμως με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η υπάλληλος στην κατάθεσή της αναφέρει ότι υπήρχε σχέδιο, και πως η παρέμβαση ήταν οργανωμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού περιέγραψε αναλυτικά πώς έγιναν όλα. Όπως είπε, όλα ξεκίνησαν όταν πολίτες έκαναν καταγγελίες ότι ανήλικοι παρακολουθούν σε διάφορα σινεμά της Αττικής την ταινία Τζόκερ, της οποίας η προβολή απαγορεύεται σε παιδιά. Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε η υπάλληλος, το Τμήμα στο οποίο ανήκει ήρθε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για να γίνουν έλεγχοι. Μάλιστα, όπως κατέθεσε, όλα έγιναν σε συνεννόηση με την προϊσταμένη της.

Έτσι, η ίδια αποφάσισε να πάει σε δύο κινηματογράφους, στο Μαρούσι και στα Πατήσια, και να κάνει ελέγχους. Αρχικά πήγε στο Mall του Αμαρουσίου και διαπίστωσε ότι ανήλικοι αγοράζουν εισιτήρια για τον Τζόκερ. Έτσι, ειδοποίησε την Αστυνομία, αφού πρώτα ο Εισαγγελέας είχε δώσει τη σχετική προφορική εντολή. Περιπολικό του τοπικού Τμήματος –και όχι πάνοπλοι άντρες όπως αναφέρθηκε- έφτασε στο σινεμά. Άνοιξαν τα φώτα της αίθουσας και προσήχθησαν στο Τοπικό Τμήμα συνολικά εφτά ασυνόδευτα ανήλικα αλλά και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου. Η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για τους γονείς των ανηλίκων αλλά και για τον υπεύθυνο του σινεμά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού, η οποία ανήκει στην επιτροπή γνωμοδοτικών επιτροπών για την καταλληλότητα των κινηματογραφικών έργων, μετέβη και η ίδια στο Τοπικό Τμήμα μαζί με τους προσαχθέντες, γεγονός που δείχνει ότι η διαδικασία ήταν οργανωμένη και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Τμήματός της και του Εισαγγελέα.

Την επόμενη ημέρα υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού μετέβη σε σινεμά στα Πατήσια και κίνησε ξανά την ίδια διαδικασία. Στα Πατήσια βρέθηκαν οχτώ ασυνόδευτα ανήλικα και ακόμα τέσσερα, τα οποία παρακολουθούσαν την ταινία με τους γονείς τους. Και σε αυτή την περίπτωση αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος έφτασαν στην αίθουσα, μόνο που αυτή τη φορά δεν έγιναν προσαγωγές αλλά απλή καταγραφή.

 

*Μη ξεχνάς να βοηθάς το Παλαμπούρτζι

Το Παλαμπούρτζι, γράμματα από τη φυλακή, είναι ένα πλήρως εξαρτημένο μέσο ενημέρωσης. Εξαρτάται απόλυτα από τις βουλές και τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο του συντάκτη του καθώς και από τις αντιφατικές εγκεφαλικές του παρορμήσεις, ενίοτε αμφιλεγόμενες. Αν και εξαρτημένο, ο συντάκτης του επιτρέπει την αναπαραγωγή οποιουδήποτε υλικού χωρίς να κλειδώνει το περιεχόμενό του, να ζητάει να δώσει έγγραφη άδεια ή να πάρει ανταλλάγματα καθότι θεωρεί πως τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν σε όλους και όλες.

Μη ξεχνάς λοιπόν να βοηθάς το Παλαμπούρτζι με όποιον τρόπο μπορείς.

  • Μπορείς να το βοηθήσεις στέλνοντας ειδήσεις, φωτογραφίες, σχόλια, απόψεις σου καθώς και προβλήματά σου, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο palabourtzi@gmail.com.
  • Μπορείς να το βοηθήσεις διαφημίζοντας σε προσιτές τιμές την επιχείρηση ή τη δραστηριότητά σου είτε με την τοποθέτηση banner ή ενός ρεπορτάζ-αφιερώματος της επιχείρησης ή της δραστηριότητάς σου. 
  • Τέλος, μπορείς να του στείλεις κανά φραγκάκι στο λογαριασμό δωρεών (donations) που έχει φτιάξει, πατώντας ΕΔΩ.

Στήριξε την εξαρτημένη δημοσιογραφία!

 

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top