ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Τραγική η κατάσταση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ναυπλίου

Του Γιώργου Αργυρίου για την εφημερίδα Αργολική Ανάπτυξη

Σε απίστευτα αδιέξοδα φαίνεται ότι έχει μπεί η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ναυπλίου που λειτουργεί μακριά από τις προσδοκίες όσων την χρησιμοποιούν και την έχουν ανάγκη.

Η πτώση ενός κομματιού από το αέτωμα στην κεντρική είσοδο ήταν απλά ένα από όσα έπρεπε να δούμε για να κατανοήσουμε ότι κάτι δεν πάει καλά και το Ναύπλιο αντί να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του οδηγείται σταδιακά σε υποβάθμιση.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει η Βιβλιοθήκη είναι και η εγκατάλειψη της Κινητής Βιβλιοθήκης στον χώρο του ΚΕΜΧ. Οι περαστικοί βλέπουν με λύπη το όχημα να είναι εγκαταλελειμμένο και δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς είναι δυνατόν να κατέληξε έτσι ένα εργαλείο υποστήριξης της γνώσης του απλού πολίτη.

Οι φίλοι του βιβλίου λένε ότι το αυτοκίνητο της Κινητής Βιβλιοθήκης είχε να κινηθεί από το 2010 (!!!) – κινήθηκε ξανά το 2017-18 και τέλος – ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει με το παράρτημα της Βιβλιοθήκης.

Στα προβλήματα που πρέπει να προστεθούν είναι και η εισροή υδάτων από την υδρορροή που βρίσκεται στην μεσοτοιχία του κτιρίου της Βιβλιοθήκης που πριν ένα ή δύο χρόνια παραλίγο να προκαλέσει καταστροφές στο αρχείο των εφημερίδων. Ένα κομμάτι από το αρχείο είχε βραχεί και χρειάσθηκαν μέρες για να στεγνώσουν… Το ερώτημα είναι τι θα γίνει εάν αυτός ο χειμώνας συνοδευτεί με δυνατές βροχοπτώσεις και ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα προκληθούν ζημιές από εισροή υδάτων. Φυσικά όταν υπάρχουν τέτοια θέματα μάλλον είναι πλεονασμός να ρωτήσουμε τι γίνεται με τον κλιματισμό , με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και με τα φωτοτυπικά.

Η Βιβλιοθήκη δείχνει με όλους τους τρόπους ότι παραπαίει και το ερώτημα είναι ένα υπάρχουν αρμόδιοι που να ενδιαφέρονται να την αναβαθμίσουν και να γίνει πολύτιμος χώρος για τους μαθητές που την χρειάζονται αλλά και τους γονείς.

Σχόλιο Παλαμπουρτζίου

Φίλε μου Γιώργο καλά τα λες. Εγώ σου λέω επίσης πως μια μέρα θα ξυπνήσουμε και όλη η πόλη θα έχει γκρεμιστεί. Τουλάχιστον θα έχουμε ψηφίσει πολλές, πολλές, αμέτρητες μελέτες για να μην γκρεμιστεί. Έτσι θα κοιμηθούμε ξανά με ήσυχη συνείδηση. Σαν πουλάκια…

Τελευταία Ενημέρωση επί του θέματος

Η υδροροή κατασκευάστηκε αυτήν την εβδομάδα και το πρόβλημα με το αέτωμα θα αποκατασταθεί το συντομότερο. Αύριο θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

   
ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top